Bismuta volframāta nanodaļiņu sintēze un tā fotokatalītiskās īpašības - Didrihsone, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2011)
Bismuta volframāts sintezēts ar sola–gela pašaizdegšanās metodi, par degšanas reaģentiem izmantojot citronskābi, etilēnglikolu, glicīnu un glicerīnu. Sintezētajiem Bi2WO6 paraugiem veikta rentgenfāžu analīze, īpatnējās virsmas analīze, kā arī noteikti nanodaļiņu vidējie izmēri. Darbā iegūtie bismuta volframāta paraugi tika analizēti ar rentgendifraktometru Advance D-8 (Bruker). Īpatnējā virsmas noteiktas hromatogrāfiski ar termiskās adsorbcijas – desorbcijas metodi, izmantojot gāzu hromatogrāfu HROM-3. Bismuta volframāta fotokatalītiskās īpašības pārbaudītas metilēnzilā ūdens šķīduma sadalīšanā.

Bismuth tungstate oxide was synthesized with sol–gel self-combustion method, using citric acid, ethyleneglycol, glycine and glycerin as combustion agents. All synthesized nanopowder samples were charectarized using specific surface area, phase content with X-ray powder difractometry and the crystallite size determination. Bi2WO6 samples were analyzed with X-ray difractometer D-8 Advance (Bruker), specific surface was determined by adsorbtion – desorbtion method (BET – Brunauer-Emmet-Teller) using chromatograph HROM-3. Decomposition of methyleneblue with Bi2WO6 was performed.
Synthesis and Photocatalytic Properties of Bismuth Tungstate Nanoparticles
Keywords: Ķīmija