Tēmas un motīvi Margaritas Puškinas poētiskajā krājumā "Iesvētīto dinastija". - Smotrina, Jekaterīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Jekaterīna Smotrina „Tēmas un motīvi Margaritas Puškinas poētiskajā krājumā (Veltīto Dinastija)”: bakalaura darbs. –Rīga, 2012.-65 lpp. Darbs veltīts Margaritas Puškinas poētiskā krājuma „Veltīto Dinastija” izpētei. Autors noskaidro galvenās šī krājuma tēmas un motīvus. Darbs sastāv no trim daļām. Pirmajā tiek apskatītas tēmas un motīvi no literatūrzinātniskā viedokļa. Otrajā tiek izklāstītas galvenās tēmas un motīvi dažādu gadsimtu dzejnieku daiļradēs. Trešā darba daļa veltīta krājuma „Veltīto Dinastija” dzejoļu analīzei. Darbs var interesēt literatūrzinātniekus, mūzikas vēsturniekus, kā arī citus lasītājus, kam interesē šī tēma.

Jekaterina Smotrina ‘’Subjekts and motives in poetic collection of Margarita Pushkina (Dynasty of Devoted)’’: bachelor thesis. – Riga, 2012. -65 p. This work is devoted to research of poetic analects “Dynasty of Devoted”, that is written by Margarita Pushkina. Author tells about primary themes and motives that are used is this poetic analects. This work consists three parts. In the first one we tried to review themes and motives from the point of view of literary criticism. In the second part we reviewed basic themes and motives in creativity of various world authors. The last third part is devoted to analysis of poems from poetic analects “Dynasty of Devoted”. The work may introduce interest to literary critics, musical historians and to everybody, who is interested in.
Themes and Motives in the Poetic Collection "Dynasty Initiates" by Margarita Pushkina.
Keywords: Valodniecība