Noziedzīgu nodarījumu daudzējādības institūta salīdzinājums Latvijas Republikas un Vācijas Federatīvās republikas krimināltiesībās - Kolms, Augusts (Latvijas Universitāte, 2015)
Šajā bakalaura darbā aplūkota noziedzīgu nodarījumu daudzējādības izpratne Latvijas Republikas un Vācijas Federatīvās Republikas tiesību aktos un doktrīnā. Likumā atrodamais tiesiskais regulējums un tā piemērošana būtiski ietekmē faktiskās sekas personai, kuras darbībās konstatējams kāds no noziedzīgu nodarījumu daudzējādības veidiem, līdz ar to ir būtiski šo institūtu izprast un piemērot pareizi. Šī darba mērķis ir sniegt ieskatu noziedzīgu nodarījumu daudzējādības regulējumā Latvijā un Vācijā, konstatēt līdzīgās un atšķirīgās iezīmes un izteikt priekšlikumus tiesību tālākveidošanai Latvijā. Darbā secīgi aplūkots noziedzīgu nodarījumu daudzējādības institūts tiesību doktrīnā, Latvijas krimināltiesībās un Vācijas krimināltiesībās, kā arī aplūkota krimināltiesību normu konkurences sakarība ar noziedzīgu nodarījumu daudzējādības institūtu.

This bachelor's thesis covers the interpretation of multiple criminal offenses commited by a single perpetrator in the law of the Republic of Latvia and the Federal Republic of Germany. The law and its application influences the consequences to such a perpetrator, therefore it is vital to have a correct understanding of such actions. The aim of this thesis is to provide insight in the regulations regarding such crimes, detect similarities and differences, and formulate recommendations for further development of law in Latvia. This thesis consecutively examines the regulations of multiple criminal offenses commited by a single perpetrator as interpreted in legal doctrine, by Latvian law, and by German law, as well as analyzes the relationship between multiple criminal offenses commited by a single perpetrator and concurrent legal rules.
A Comparison of the Interpretation of Multiple Criminal Offenses in the Criminal Law of the Republic of Latvia and the Federal Republic of Germany
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīgu nodarījumu daudzējādība; noziedzīgu nodarījumu kopība; noziedzīgu nodarījumu atkārtotība; noziedzīga nodarījuma recidīvs; krimināltiesību normu konkurence