Lietotnes "Discord" bots uzņēmumam - Tālbergs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darbs “Lietotnes “Discord” bots uzņēmumam” ir izstrādāts pēc autora iniciatīvas studiju programmas ietvaros. “Discord” ir popularitāti ieguvusi saziņas lietotne, kas ļauj lietotājiem gan tērzēt ar rakstiskām ziņām, gan sazināties balss kanālos, gan veidot komunikācijas serverus. Darba ietvaros ir izstrādāts šīs lietotnes bots jeb robotprogrammatūra, kas ļauj atvieglot dažādu uzdevumu veikšanu, piemēram, informēt lietotājus par notikumiem serverī. Šo programmatūru var izmantot uzņēmumi, kuri vēl ikdienā neizmanto “Discord” kā saziņas vidi, un izstrādātais bots var uzlabot lietotnes izmantošanas ērtības un funkcionalitāti, kas būtu piemērots uzņēmumu darbinieku ikdienas atvieglošanai. Programmatūra ir izstrādāta, izmantojot JavaScript programmēšanas valodu un Node.js reāllaika vidi, kā arī Discord.js moduli.

The qualification paper “Discord” app bot for company” is developed with the author’s initiative within the study program. “Discord” is a popular communication app which allows users to chat with text messages, as well as communicate in voice channels, create chat servers. Within the paper, a bot for the app has been developed, which allows to facilitate multiple tasks, for example, it informs users about events in the server. This software can be used by companies which do not use “Discord” as communication environment, and the developed bot can improve app’s functionality and usability, which would be suitable for daily task ease for company’s employees. The software is developed with JavaScript programming language and Node.js runtime environment, as well as Discord.js module.
"Discord" app bot for company
Keywords: Datorzinātne; bots; serveris; Discord; JavaScript; kvalifikācijas darbs