Monetārā politika un tās attīstība pēc globālās finanšu krīzes - Celitāns, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā tiek izpētīts valsts centrālo banku monetārās politikas izmaiņas pēc globālās finanšu krīzes (2007. – 2008. gads). Darba pirmajā daļā tiek analizētas monetārās politikas un tās instrumentu teorētiskie aspekti, normālas ekonomikas apstākļos. Darba otrajā daļā tiek vērtēta īstenotā valsts monetārās politikas reakcija uz „lielo depresiju”, kas sākās 1929. gadā un ilga līdz trīsdesmito gadu beigām, kā arī tiek analizētas makroekonomisko indikatoru izmaiņas, centrālajām bankām īstenojot monetāro politiku pēc globālās finanšu krīzes (2007. – 2008. gads). Darba trešajā daļā tiek pētīts kā mainījusies ASV un eiro zonas monetārā politika pirms globālās finanšu krīzes un pēc tās.

Thesis aims to investigate changes in monetary policy performed by central banks after global financial crisis (2007 – 2008). In the first part of thesis the author analyses various theoretical aspects of monetary policy and its instruments. In the second part of thesis author investigates monetary policy performed by government and central banks at the period of „great depression” during the 1930’s and macroeconomic indicator performance after global financial crisis. Third part of thesis is devoted to investigate differences in monetary policy before and after global financial crisis.
Monetary policy and changes after global financial crisis
Keywords: Ekonomika; Monetārā politika; centrālā banka; kvantitatīvā mīkstināšana; ASV; eiro zona