Projekts Uzņēmuma SIA "Ievkalni" izveidošana - Bačkurs, Andris (Latvijas Universitāte, 2016)
Pašlaik Latvijas Republikas ekonomika ir uz attīstības ceļa, kā rezultātā arī tūrisma nozare attīstās un turpina pieaugt tūristu skaits, līdz ar to, ka pieaug tūristu skaits ir nepieciešams šos tūristus apkalpot, un piedāvāt tāda veida pakalpojumus, kuriem ir saprātīga cena un atbilstoša kvalitāte, lai ārvalstu tūristi vēlētos atgriezties Latvijā. Jo 2011.gadā Latvijā bija apkalpoti 1,5 miljonu tūristu tūristu mītnes, bet 2015. Gadā, tūristu skaits ir pieaudzis līdz 2,13 miljoniem tūristu, taču tūristu mītņu skaits ir otrādi nevis pieaudzis līdzi tūristu skaitam, bet samazinājies, jo 2011.gadā mītņu skaits bija 641, bet jau 2015.gadā samazinājas līdz 563. Kas nozīmē, ka tūristu mītņu tirgū ir brīvas vietas, kur apkalpot tūristus un piedāvāt savus pakalpojumus. Līdz ar to šī projekta gaitā ir paredzēts apskatīt autora plānotā projekta uzņēmumu SIA Ievkalni izveidošanu, kas darbosies tūrisma nozarē. Uzņēmums piedāvās viesu nama kompleksa pakalpojumus, kā arī tiks pārveidots esošs nekustāmais īpašums tā, lai varētu nodrošināt augstāk minētos pakalpojumus augstā kvalitātē. Taču šī darba ietvaros tiks izanalizēta iespēja izveidot uzņēmumu, kas darbosies tūrisma nozarē Kurzemes pusē starp Talsiem un Kuldīgu, kas spētu nodrošināt atpūtas iespējas tūristiem visa gada garumā, kā arī vietējo sadarbības partneru un ne tikai vietējo partneru ar konferenču zāli priekš semināru un apmācību nodrošināšanas. Ņemot vērā to, ka viesu nama darbības sākumā, tikai nodrošinot viesu nama pakalpojumus ar naktsmītnēm, pirts un sporta laukuma noslogotība nebūs pietiekošana un rentabla viesu namu izmaksu segšanai, līdz ar to viesu namam ir izvēlēts izveidot konferenču zāli, lai varētu nodrošināt iespēju rīkot apmācības un seminārus saviem sadarbības partneriem no vietējās apkārtnes un ne tikai, lai varētu nodrošināt noslogotību viesu nama telpās. Autors maģistra darba ietvaros ir nolēmis izveidot uzņēmumu, kuram juridiskā forma ir Sabiedrība ar ierobežu atbildību jeb SIA. Taču uzņēmuma nosaukums paredzēts “Ievkalni”, kas ir izvēlēts nejauši, jo vienam no dibinātājiem pieder nekustāmais īpašums, kur paredzēts izveidot šo viesu namu, līdz ar to ir izvēlēts šāds nosaukums uzņēmumam. Un uzņēmuma dibinātāji būs divi cilvēki. Savukārt šī uzņēmuma pamatkapitāls apjoms ir izvēlēts 90000 Eur, kuru veidos naudas līdzekļu ieguldījums 45000 tūkst. Eur, ko ieguldīs viens no šī uzņēmuma dibinātājiem un mantiskais ieguldījums – zemes gabals 11,5 ha platībā, uz kura atrodas viena liela māja, kā arī divas saimniecības ēkas ar dīķi uz kura ir paredzēts realizēt šo projektu. Taču uzņēmuma pamatkapitāls ir sadalīts 100 daļās, kur vienas daļas vērtība ir 900 Eur. Līdz ar to, kā šo uzņēmumu dibinās divi cilvēki, tad viņi, katrs dabūs 50 daļas un kļūs par šī uzņēmuma valdes locekļiem. Uzņēmuma juridiskā adrese ir "Ievkalni", Abavas pagasts, Talsu novads, LV-3294. Kā jau iepriekš bija aprakstīts, tad šī adrese ir viena no dibinātājiem īpašums, kurā arī atradīsies viesu nams un birojs.

At present the economy of the Republic of Latvia is developing and it results in the development of tourism leading to the increase of the number of tourists; the growing number of tourists means the necessity to provide service to these clients and offer them service at a reasonable price and of corresponding quality to make them want to return to Latvia. In 2011 Latvia had served 1.5 million tourist centers but in 2015 the number of tourists had increased to 2.13 million; however, the number of tourist centers has not increased following the trend but, on the contrary, has decreased because in 2011 the number of such centers was 641 and in 2015 it had gone down to 563. This means that there are vacancies as regards the market of tourist centers which could serve the tourists and offer their services. Thus this project intended by the author envisages to discuss the establishing of the company Ievkalni, Ltd., which will operate in the field of tourism. The company will offer complex services of a guest house as well as the available real estate will be transformed in such a way that it could ensure the above mentioned services at a high quality. The possibility to establish a tourism company that will operate in Kurzeme between Talsi and Kuldiga and which will be able to provide recreation possibilities to tourists all through the year as well as a conference room for organizing seminars and trainings which will be at the disposal of the local cooperation partners and other interested parties will be analyzed in the frame of the present Master’s paper. Taking into consideration the fact that at the initial stage of the activities the utilized capacity of the guest house will not be sufficient and cost-effective for covering the expenses of the guest house as it will offer only accommodation, meals, sauna and a sports ground it was decided to elaborate a conference hall which will allow ensuring a possibility for local cooperation partners and others to organize seminars and trainings thus utilizing the capacity of the guest house to the full. The author of the Master’s paper has intended to establish a company the legal status of which will be a limited liability company or LTD. The intended name of the company is “Ievkalni” which is not chosen accidentally as one of the founders is the owner of the real estate where the guest house will be established and that led to the choice of such a name. The company will be founded by two people. The chosen equity capital of the company will be 90000 Euro, consisting of money investment - 45000 Euro invested by one of the founders and property investment – land covering 11.5 ha with one big house as well as two household buildings and a pond- the venue for the implementation of this project. The equity capital is divided in 100 shares where the price of one share is 900 Euro.
Project Establishment of Company "Ievkalni" Ltd
Keywords: Finanses un kredīts; Biznesa plāns; Viesu nams; Kurzeme; Tūrists