Jaunie sporta mediji: Latvijas basketbola līgas finālsērijas reprezentācijas portālā "sportacentrs.com" (2008, 2010, 2012) - Pliska, Rihards (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Jaunie sporta mediji: Latvijas basketbola līgas finālsērijas reprezentācijas portālā "sportacentrs.com" (2008, 2010, 2012)”. Darba problēmu varētu raksturot šādi, ka basketbols kā viens no nacionālajiem Latvijas sporta veidiem pēdējo gadu laikā ir zaudējis savu popularitāti, līdz ar to, šajā konkrētajā gadījumā, tas skar arī Latvijas basketbola līgas reprezentāciju vadošajā Latvijas sporta portālā sportacentrs.com. Darba mērķis ir uzzināt kā mainījušās Latvijas basketbola līgas reprezentācijas portālā sportacentrs.com attiecīgi 2008., 2010. un 2012. gadā. Kopumā darbs sastāv no trīs daļām, kur pirmajā ir apskatīta žurnālistikas un interneta mediju teorija, otrajā tiek aprakstītas darbā izmantojamās pētniecības metodes – gadījuma studijas, kontentanalīze, kvalitatīvā teksta analīze un daļēji strukturētā intervija. Savukārt trešajā nodaļā tiek izklāstīti pētījuma rezultātā iegūtie dati, kas atsevišķos gadījumos tiek sasaistīti ar teorijas nodaļā minēto. Un visbeidzot secinājumi, kas šajā gadījumā vēsta par to, ka atšķirības starp visiem trīs pētāmajiem gadiem pastāv un ir saskatāmas. Atslēgvārdi: internets, sports, mediji, portāls, žurnālistika, reprezentācija

The title of the bachelor work is „New sports media: reprezentation of Latvian basketball league final series in web-page "sportacentrs.com" (2008, 2010, 2012)”. Works problem is characterized by that the basketball as one of Lavian national sports in last years has losed it’s popularity and by that it affects on Latvian basketball league reprezentation in Latvian most popular sports site sportacentrs.com. The goal of this work is to get to know about how are changed respresentations of Latvian basketball league in years 2008., 2010. and 2012 in web page sportacentrs.com. The work consists of three chapters. Theoretical aspects of online media and sports journalism are examined in first one. The second one is about research methods, case study, content analyisis, qualitative text analyisis, and semi-structured interviews. And in the third chapter there is analyisis of reprezentations and interviews and the comes the results and inferences. And acquired results confirm that there is a differences between all theese three years of representations. Key words: internet, sports, media, web-page, journalism, representation
New sports media: reprezentation of Latvian basketball league final series in web-page "sportacentrs.com" (2008, 2010, 2012)
Keywords: Komunikācijas zinātne