Lingvistikas un medicīnas aspekti veselības aprūpē. Uzmanības centrā – DEMENCE - (:unkn) unknown (LU Akadēmiskais apgāds, 2024)
Kolektīvā monogrāfija atklāj demenci kā sabiedriskā diskursa elementu, kā starpnozaru – medicīnas, lingvistisko pētījumu un pastarpināti arī sociālo zinātņu – izpētes objektu; demence tiek izgaismota medicīniskā un valodnieciskā skatījumā, kā arī sociālās aprūpes kontekstā. Atziņas un secinājumi norāda, ka Baltijas valstīs nepieciešams iedibināt nozaru sadarbībā balstītu demences pētniecību, lai perspektīvā sniegtu optimālu atbalstu slimnie- kiem un lai rastu tālejošus sociāli atbildīgus risinājumus.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Linguistics; Research Subject Categories::MEDICINE; Valodniecība; Medicīna; Veselības aprūpe; frontotemporaalsagara degeneratsioon; Alcheimera slimības diagnostika; Kognityvinis sutrikimas; valoda Alcheimera demences terapijā; sensitiivinen muistityö; demence sabiedriskajā diskursā; demencijos pavadinimai; vācu valodas mācību grāmatas