Klientu apmierinātības veicināšanas iespējas uzņēmumā McDonald’s. - Upesleja, Milānija (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba “Klientu apmierinātības veicināšanas iespējas uzņēmumā McDonald’s” mērķis ir izpētīt klientu apmierinātību McDonald’s Latvija restorānos un sagatavot ieteikumus kā veicināt klientu apmierinātību uzlabošanas iespējas restorānos McDonald’s Latvija, kā arī sniegt ieteikumus apmierinātības uzlabošanai. Pētījumā analizēti galvenie faktori, kas ietekmē klientu apmierinātību: ēdiena kvalitāte, apkalpošanas faktori, cenas atbilstība un konkurentu ietekme. Bakalaura darbā, kā pētniecības metodes, izmantota autores veidotā aptauja par klientu apmierinātību McDonald’s restorānos, kā arī intervija ar McDonald’s restorāna vadītāju. Bakalaura darba rezultāti liecina, ka McDonald’s klienti visaugstāk vērtē apkalpošanas kvalitāti, tomēr ir nepieciešami uzlabojumi tīrības aspektā un pasūtījuma gaidīšanas laikā. Darba mērķis ir sasniegts, un ir izstrādāti konkrēti secinājumi un priekšlikumi klientu apmierinātības veicināšanai. Kopējais bakalaura darba apjoms: 61 lapaspuse, iekļaujot 8 attēlus un 6 tabulas. Atslēgvārdi: klientu apmierinātība, apkalpošanas kvalitāte, ātrās ēdināšanas nozare, ēdiena kvalitāte, cenu atbilstība, apmierinātības aspekti.

The goal of the bachelor's thesis “Opportunities for promoting customer satisfaction in McDonald's Latvia” is to study customer satisfaction in McDonald's Latvia restaurants and prepare recommendations on how to promote customer satisfaction in McDonald's Latvia restaurants, as well as to provide recommendations for improving satisfaction. The study analyzed the main factors that affect customer satisfaction: food quality, service factors, price compliance and the influence of competitors. The bachelor's thesis author used a survey on customer satisfaction in McDonald's restaurants created by the author, as well as an interview with the manager of a McDonald's restaurant, as research methods. The results of the bachelor's thesis show that McDonald's customers value service quality the most, however, improvements are needed in terms of cleanliness and waiting time. The aim of the thesis has been achieved, and specific conclusions and proposals have been developed to promote customer satisfaction. Total volume of the bachelor's thesis: 61 pages, included 8 figures and 6 tables. Key words: customer satisfaction, service quality, fast food industry, food quality, price relevance, satisfaction aspects.
Opportunities to promote customer satisfaction in McDonald's.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; klientu apmierinātība; apkalpošanas kvalitāte; ātrās ēdināšanas nozare; ēdiena kvalitāte; cenu atbilstība