Rīcībpolitikas ieviešanas izpēte - azartspēļu gadījums - Jakovļeva, Evita (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma “Rīcībpolitikas ieviešanas izpēte – azartspēļu gadījums”. Darba mērķis ir izpētīt azartspēļu nozari, analizēt kādus rīcībpolitikas instrumentus Latvijas valdība ir izmantojusi, lai samazinātu azartspēļu biznesa izplatību valsts teritorijā, un analizēt, kā tā veidojusies attiecīgajā jomā. Darba mērķis ir aplūkot šīs nozares darbību laika posmā no 2006. līdz 2018. gadam. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiek aplūkota rīcībpolitikas jēdziena definīcija, aprakstītas analīzes formas un ieviešanas modeļi. Tiks apskatīta arī azartspēļu jēdziena definīcija, azartspēļu vēsture, un azartspēļu atkarības problēmas veidošanās, kā arī tiks aplūkota Latvijas azartspēļu regulēšana. Bakalaura darba empīriskajā daļā tiek aplūkoti Latvijas Republikas regulējošie normatīvie akti saistībā ar azartspēlēm. Teorētiskajā daļā aplūkotie rīcībpolitikas ieviešanas modeļi un analīzes formas tiek izmantotas, lai analizētu Latvijas valdības ierobežošanas un ieviešanas pasākumus attiecībā uz azartspēļu nozari. Bakalaura darbā tiek izmantota aprakstošā metode, kurā tiek apkopota informācija un pamatojoties uz literatūras apskatu, tiks raksturotas pārmaiņas azartspēļu nozarē laika gaitā. Bakalaura darbs sastāv no 4 nodaļām, 9 apakšnodaļām, secinājumiem un izmantotiem informācijas avotiem. Atslēgvārdi: azartspēles, rīcībpolitika, likumi, atkarība.

Bachelor’s thesis theme “Research of the implementation of policy – the case of gambling”. The aim of the thesis is to study the gambling industry, to analyze what policy instruments the Latvian government has used to reduce the spread of gambling business within the country and to analyze how it has developed in the field. The aim of the work is to look at the performance of this sector in the period 2006 - 2018. The theoretical part of the Bachelor's thesis will discuss the definition of the policy concept, describe the forms of analysis and implementation models. The definition of the concept of gambling, the history of gambling, and the development of gambling addiction will also be discussed, as well as the regulation of Latvian gambling. The empirical part of the Bachelor's thesis will deal with the regulatory enactments of the Republic of Latvia in relation to gambling. The policy implementation models and forms of analysis discussed in the theoretical part will be used to analyze the Latvian government's containment and implementation measures for the gambling sector. The Bachelor's thesis will use a descriptive method that will gather information and, based on the literature review, describe changes in the gambling industry over time. The Bachelor's thesis consists of 4 chapters, 9 sub-chapters, conclusions and used information sources. Keywords: gambling, policy, laws, addiction.
Research of the implementation of policy - the case of gambling
Keywords: Politikas zinātne; azartspēles; rīcībpolitika; likumi; atkarība