Baltijas dahrsa draugs, jeb pamahzischana, kā daschadi wasaras-, seemzeeschu- un podos audsejamee stahdi, koschuma koki un kruhmi sehjami, stahdami, pawairojami, istabās, stahdu-namos, lezekļos un dahrsos apkopjami, kā stahdu-nami un lezekļi buhwejami; padomi par to, kā jauni dahrsi, sahleeni, puķu-dobes eerihkojamas [Baltijas dārza draugs] - Klēvers, Sīmanis; Klewer, Siemann (J. W. Steffenhagens un dēls, 1890)
Baltijas dārza draugs, jeb pamācīšana, kā dažādi vasaras-, ziemciešu- un podos audzējamie stādi, košuma koki un krūmi sējami, stādāmi, pavairojami, istabās, stādu-namos, lecekļos un dārzos apkopjami, kā stādu-nami un lecekļi būvējami; Padomi par to, kā jauni dārzi, zālieni, puķu-dobes ierīkojamas. Sīmanis Klēvers (1834-1922) bija latviešu dārznieks un sabiedriskais darbinieks, Durbes pilsētas galva (1893). Dārzkopības grāmatu autors. Grāmatā sniegtas zināšanas par vairāk nekā 160 dekoratīvajiem kokiem, 200 daudzgadīgiem augiem (puķēm) u.c. floru. Grāmatā arī priekšmetu rādītājs trīs valodās – latīņu, latviešu un vācu valodā. S. Klēvera grāmatas veicināja dārzkopības attīstību latviešu zemnieku saimniecībās to veidošanās laikā. Pateicoties Klēvera darbībai, Durbē izveidojās daudzi augļudārzi, un Durbes ģerbonī attēlota ābele ar septiņiem āboliem. Informācija: Ozola, Silvija. Дендролог Симанис Клеверс (1834–1922) и великие достижения “маленького садовника”; Dendrologist Simanis Klevers (1834–1922) and “Little Gardener’s” Outstanding Achievements // Международная научно-практическая конференция "Музейная жизнь дворцовых садов и парков": Материалы международной научно-практической конференции, Гатчина: Государственный историко-художественный дворцово-парковый музей-заповедник "Гатчина", 2018, с. 255-262, 414- 416. (https://ortus.rtu.lv/science/lv/publications/28356).
Pehz peedsihwojumeem un daudskahrtigeem ismehģinajumeem ar 2 dahrsa aprisehm un 144 bildehm preeksch dahrsneekeem un dahrsu mihļotajeem
Keywords: Research Subject Categories::FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING; Dārzkopība; Dārzkopības attīstība. Latvja; Puķkopība; Košumkrūmi; Dekoratīvie augi; Augļu dārzi; Vasaras augi; Ziemas augi; Stādi. Pavairošana; Stādi. Audzēšana; Stādu nami; Siltumnīcas; Lecektis; Dendroloģija; Uzziņu literatūra