Mācīšanās motivācijas sekmēšana latviešu valodas stundās apvienotajā 3. un 4. klasē - Briede, Santa (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba autors: Santa Briede Bakalaura darba nosaukums: Mācīšanās motivācijas sekmēšana latviešu valodas stundās apvienotajā 3.un 4.klasē. Darba mērķis: Teorētiski pamatot un praktiski pētīt mācīšanās motivācijas nozīmi latviešu valodas apguvē. Bakalaura darba ievada daļā tika pamatota tēmas izvēle, formulēts mērķis, uzdevumi, izvirzītas pētījuma hipotēzes. Darba teorētiskajā daļā tika apkopota un analizēta literatūra par motivācijas īpatnībām, sākumskolas vecumposma īpatnībām motivācijas veidošanu latviešu valodas stundās. Darba pētnieciskajā daļā tika veikta skolotāju anketēšana, veikta skolēnu aptauja ar nepabeigto teikumu metodi, kā arī veikta pedagoģiskā izmēģinājuma darbība un analizēti novērojumi. Bakalaura darba pētījuma rezultāti apkopoti secinājumos. Izvirzītās hipotēzes ir apstiprinājušās. Darbs sastāv no divām nodaļām, desmit apakšnodaļām, secinājumiem, literatūras avotiem un pielikumiem. Darbā ir 62 lpp., 12 attēli, 5 tabulas. Darbā izmanoti 52 autoru darbi. Darbu papildina 2 pielikumi.

The author of the bachelor thesis: Santa Briede The title of the bachelor thesis: Promoting learning motivation in Latvian language lessons in the combined 3rd and 4th grades. The aim of the work: To substantiate theoretically and research practically the meaning of learning motivation in learning Latvian. The choice of the topic was explained, the aim and tasks were formulated and and the research hypotheses were stated in the introductory part of the bachelor work. In the theoretical part of the work the literature on the peculiarities of motivation, the peculiarities of the primary school age, the formation of motivation in Latvian lessons were compiled and analyzed. In the research part of the work, a teachers’ survey was conducted, a survey of students with a method of incomplete sentences was conducted, as well as a pedagogical experiment was performed and the observations were analyzed. The results of the bachelor thesis are summarized in the conclusions. The hypotheses have been confirmed. The work consists of two chapters, ten subchapters, conclusions, bibliography sources and appendices. There are 62 pages, 12 figures and 5 tables in the work. 52 bibliography sources are used in the work. The work is supplemented by 2 appendices.
Promoting learning motivation in Latvian language lessons in the combined 3nd an 4nd grade
Keywords: Skolas pedagoģija; mācīšanās motivācija; sākumskola; latviešu valoda; apvienotās klases; mācību metodes