Digitālās televīzijas algoritmi un signāla uztveramība Latvijā - Kalniņš, Ilmārs (Latvijas Universitāte, 2010)
Pašlaik Latvijā notiek pārejas posms no analogās televīzijas uz digitālo televīziju. Darba mērķis ir izpētīt digitālās televīzijas algoritmu veidus un digitālās televīzijas signāla uztveramību Latvijā, kā arī izstrādāt priekšlikumus signāla kvalitātes uzlabošanai. Tika izpētīti un savstarpēji salīdzināti MPEG-2, MPEG-4 Part 10 (H.264), Dolby Digital AC-3 un AAC datu kompresijas algoritmi. Izpētīta digitālās televīzijas situācija Latvijā, apskatīti un salīdzināti pieejamie digitālās televīzijas apraides standarti: DVB-T, DVB-C, DVB-S, DVB-H un IPTV. Beigās ir izvērtēta digitālās televīzijas signāla uztveramība Latvijā, darba autors notestēta signāla uztveramību dažādās vietās Rīgas rajonā un izstrādāja priekšlikumus digitālās televīzijas signāla kvalitatīvai uztveršanai.

At the moment is happening a transition period from analogue television to digital television in Latvia. The aim of the bachelor paper is to investigate algorithm types of digital television and signal perceptibility of digital television in Latvia, as well as to develop suggestions for signal quality improvement. The author has investigated and mutually compared MPEG-2 Part 10 (H.264), Dolby Digital AC-3 and AAC data compressions algorithms. He has also investigated the digital televisions situation in Latvia and examined and compared the available digital television broadcastings standards: DVB-T, DVB-C, DVB-S, DVB-H and IPTV. The author has evaluated the digital television signals perceptibility in Latvia and district Riga. He has also developed suggestions for the qualitative digital television signals perceptibility.
Algorithms of digital television and signal perceptibility in Latvia
Keywords: Datorzinātne