Uzņēmuma SIA "Zivtiņa" kredītspējas analīze un tās noteikšana - Krancs, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba temats ir uzņēmuma “SIA “Zivtiņa” kredītspēja analīze un tās noteikšana”. Darba mērķis balstoties uz kredītspējas teorētiskiem aspektiem novērtēt SIA “Zivtiņa” tekošo kredītspēju, nākotnes kredītriskus, ka arī izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma SIA “Zivtiņa” kredītspējas uzlabošanai. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Darba 1. nodaļā autors ir izskatījis teorētisko informāciju, lai gūt priekšstatu par kredītspējas būtību un to uzlabošanas iespējam. Darba 2.nodaļā autors izskata uzņēmumu SIA “Zivtiņa”, lai noteikt pētāmo objektu un gūt priekšstatu par uzņēmuma tēlu. Darba 3.nodaļā praktiski pielieto teorētisku informāciju par kredītspējas noteikšanu, lai noteikt uzņēmuma kredītspēju un izstrādāt priekšlikumus kredītspējas uzlabošanai. Autors darba gaitā ir izpētījis vairāku speciālistu teorētisku materiālus, ar ko palīdzību ir novērtējis uzņēmuma SIA “Zivtiņa” kredītspēju un ir konstatējis nepilnības, ka arī ir apkopojis secinājumus un izstrādājis priekšlikumus, lai novērstu nepilnības un trūkumus.

The topic of work “creditworthiness analysis of Ltd “Zivtiņa” and it’s determination” The aim of the work is to evaluate the current creditworthiness of Ltd “Zivtiņa”, future credit risks based on theoretical aspects, as well as to develop proposals to improve the creditworthiness of the company. The work consists of three chapters. Work first chapter the author has considered theoretical information in order to get an idea of the essence of creditworthiness and the possibility of their improvement. Work second chapter the author examines the company Ltd “Zivtiņa” in order to identify the object under study and get an idea of the company's image. Work third chapter applies theoretical information on creditworthiness determination in practice to determine the creditworthiness of the company and to develop proposals to improve creditworthiness. In the course of the work the author has studied theoretical materials of several specialists, through which he has assessed the creditworthiness of the company Ltd “Zivtiņa” and has identified shortcomings and has also compiled conclusions and developed proposals to eliminate shortcomings.
Analysis of creditworthiness and determination of company Ltd "Zivtiņa"
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; kredītrisks; maksātspēja; finanšu koeficienti; kredītspējas noteikšana