Darba vidē balstītu mācību ieviešana profesionālajā izglītībā Latvijā - Ģeida, Sandra (Latvijas Universitāte, 2023)
Darbā pētīts, cik efektīva ir darba vidē balstītu mācību sistēma Latvijā. Kas ir sasniegts kopš sistēmas ieviešanas? Ar kādām problēmām jāsaskaras, ieviešot šo sistēmu? Kādus uzlabojumus nepieciešams veikt un vai sistēma sevi attaisno? Autorei ir iespēja analizēt datus par visiem audzēkņiem, kas iesaistījušies darba vidē balstītās mācībās. Darbā tiek veikta literatūras analīze, papildus darbā tiek veikta uzņēmumu aptauja, kā arī iegūtas rekomendācijas no uzņēmumiem sistēmas uzlabošanai. Autore darba izstrādē izmanto informāciju no Valsts ieņēmumu dienesta, veicot datu analīzi, analizējot darba vidē balstītās mācībās iesaistīto audzēkņu nodarbināšanu pēc kvalifikācijas iegūšanas. Autore veido darba vidē balstīto mācību sistēmas SVID analīzi un sniedz priekšlikumus sistēmas tālākai attīstībai un pilnveidei.

In her work, examines the effectiveness of the work-based learning system in Latvia. What has there been achieved since the system was introduced? What are the challenges faced in implementing the system? What improvements are needed and does the system justify itself? The author has the opportunity to analyse data on all learners involved in work-based learning. In the thesis author analyses the literature, in addition to conducting a survey of companies and obtaining recommendations from companies to improve the system. The author uses information from the State Revenue Service to analyse the data on the employment of learners engaged in work-based learning after the obtaining of the qualification. The author creates a SWOT analysis of the work-based learning system and provides proposals for further development and improvement of the system.
Implementation of Work-Based Learning in Vocational Education in Latvia
Keywords: Izglītības zinātnes; profesionālā izglītība; darba vidē balstītas mācības; DVB mācību īstenošana; DVB