Aspazijas autobiogrāfiskā proza - Stūrmane, Linda (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba tēma ir “Aspazijas autobiogrāfiskā proza”. Darba struktūru veido trīs nodaļas ar apakšnodaļām. Darba mērķis ir analizēt sieviešu sociālās lomas. Tiek skatīti divi darbi: “Zila debess zelta mākoņos” un “Rudens lakstīgala”. Bakalaura darba pētnieciskās metodes ir kultūrvēsturiskā un biogrāfiskā. Kultūrvēsturiskā metode tiek izmantota, lai izzinātu sieviešu stāvokli sabiedrībā. Biogrāfiskā metode ļauj ieskatīties Aspazijas dzīves gaitā un analizēt sakarības starp personisko dzīvi un literārajiem darbiem.

The issue of the work is “Autobiographical prose of Aspazija”. The Paper consists of three chapters with subchapters. The aim of this paper is analyses the social roles of women’s. Two works are studied: “Blue sky with golden clouds” and “Autumn nightingale”. The methods of research are: the culture-historical and biographical method. The Culture-historical method will help to understand the women’s situation in society, but the biographical method will help to understand Aspazija’s life and the way how she was thinking, also to analyse the relationships between her private life and work’s.
Autobiographical prose of Aspazija
Keywords: Filoloģija; feminism; woman; memory; autobiography; sieviete