Bērnu tēli senkrievu un mūsdienu krievu literatūrā - Raka, Marina (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma: „Bērnu tēli senkrievu un mūsdienu literatūrā” Diplomdarba mērķi: 1.iepazīstināt ar svēto dzīves aprakstu kā literatūras žanru, 2.izanalizēt bērnu tēlu atklāsmi svēto dzīves aprakstos, 3.savākt materiālus praktiskajam darbam svēto dzīves apraksta žanra apguvei. Diplomdarba struktūra: ievads, trīs nodaļas, nobeigums, literatūras saraksts un pielikumi. Pirmajā nodaļā dots svēto dzīves apraksta žanra raksturojums. Otrajā nodaļā tiek pētītas bērnu tēlu atklāsmes īpatnības senkrievu un mūsdienu literatūrā, izceļot viņu reliģiozitāti un svētumu. Trešajā nodaļā sakopoti praktiskie uzdevumi un metodiskās norādes to izmantošanā. Nobeigumā ir secinājumi un izmantotās literatūras saraksts.

The objekt of the diploma paper: Children's Characters in Ancient Russian and Modern Russian Literature The purposes of the diploma paper: 1.To get acquainted with a novel about saint life like a style of literature. 2.To analyse descriptions of children’s images in novels about saint life.here is a definition 3.To collect the material for pratical tasks learning the genre of novels about saint life. The structure of the diploma paper: introduction, 3 chapters, conclusion, list of literature, appendixes. In the 1. chapter there is a definition of features of novels about saint life. In the 2.chapter there is research of features of children’s images in the ancient russian and modern literature, their religionism and sainthood. In the 3. chapter there are practical tasks and methodical recommendations to them. In the conclusion there are deductions. At the end there is a list of the used literature.
Children's Characters in Ancient Russian and Modern Russian Literature
Keywords: Pedagoģija