Reģionālo mediju digitalizācija - "Neatkarīgo Tukuma Ziņu" gadījums - Zīle, Monta (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba Reģionālo mediju digitalizācija – “Neatkarīgo Tukuma Ziņu” gadījums mērķis ir noskaidrot, vai reģionālā drukātā laikraksta "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" digitalizēšana ļauj medijam sasniegt plašāku auditoriju un palielina tā ieņēmumus. Mērķa sasniegšanai izvirzīti četri pētnieciskie jautājumi, uz kuriem meklētas atbildes, balstoties uz teorētisko bāzi, kurā aplūkotas mediju funkcijas, sniegts ieskats drukāto mediju jomā, pētīti reģionālie mediji, aprakstīta digitalizācija un skatīta dienaskārtības teorija, kā arī uz pētījumu, kurā izmantota iedzīvotāju aptauja, kontentanalīze un daļēji strukturēta intervija. Rezultātā definēts šā brīža labākais darbības modelis reģionālajai drukātajai presei Latvijā. Atslēgvārdi: reģionālie mediji, drukātā prese, digitalizācija, dienaskārtība

The aim of the Bachelor's thesis Digitization of the Regional Media - the Case of "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" is to find out whether the digitization of the regional print newspaper "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" allows the media to reach a wider audience and increase its revenue. To achieve this goal, four research questions have been answered, based on a theoretical framework that looks at media functions, provides insight into print media, explores regional media, describes digitization and agenda theory, and studies using a population survey and content analysis. and a semi-structured interview. As a result, the best operating model for the regional print press in Latvia has been defined.
Digitization of regional media - the case of "Neatkarīgās Tukuma Ziņas"
Keywords: Komunikācijas zinātne; reģionālie mediji; drukātā prese; digitalizācija; dienaskārtība; auditorija