Noguldījumu analīze AS "Swedbank" - Karkota, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma, „Noguldījumu analīze AS Swedbank” ir aktuāla, jo tā parāda komercbanku atkarību no piesaistītajiem resursiem, šajā gadījumā no noguldījumiem. Šo darba tēmu autore izvēlējas, jo uzskata, ka noguldījumu apjoma palielinājums bankā ir cieši saistīts ar ekonomisko attīstību Latvijā. Darba mērķis ir uz AS „Swedbank”, kā arī autores izvēlēto komercbanku noguldījumu datu izpētes un analīzes pamata, izdarīt secinājumus par Latvijas komercbanku noguldījumu struktūru kā arī izstrādāt priekšlikumus noguldījumu piesaistīšanas pilnveidošanai. Darba gaitā autore veica Latvijas komercbanku noguldījumu teorētisko un praktisko analīzi, pirmajā daļā autore izvērtēja komercbanku noguldījumu būtību un apskatīja noguldījumu veidus. Otrajā darba daļā autore veica noguldījumu tirgus analīzi, nerezidentu noguldījumu tendences. Trešajā daļā veica AS „Swedbank” noguldījumu analīzi salīdzinot to ar citām bankām. Darba autore secina, ka: 1.Latvijas Komercbankas piedāvā plašu naudas noguldījumu klāstu ar iespēju izvēlēties sev piemērotāko noguldījumu veidu, termņu un procentu likmi. 2.Galvenais piesaistīto resursu veidošanās avots ir klientu noguldījumi (65% no kopējiem pasīviem). 3.AS „Swedbank” resursu piesaistīšanas politika ir vērsta uz bankas likviditātes nodrošināšanu, izmantojot piesaistītos resursus, un likviditātes riska novēršanu. Darba izstrādei tika izmantoti dažādi zinātniskās literatūras avoti, pieejami interneta resursi, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK), Centrālās statistikas pārvaldes, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas, Latvijas Bankas un Eiropas Centrālās Bankas publicētie materiāli un statistiskie dati. Bakalaura darba apjoms ir 64 lappuses, darbā iekļautas 8 tabulas un 19 attēls. Darbā izmantoti 45 literatūras avoti. Atslēgvārdi: komercbanku pakalpojumi, noguldījumi, procentu likme, termiņnoguldījumi un pierasījuma noguldījumi.

The topic of the Bachelor paper AS “Swedbank deposit analysis” is topical theme, because it shows the commercial banks’ dependence on obtained resources - the deposits. The author of this the Bachelor paper has chosen this topic because she believes that bank deposits’ volume increase is closely related to economic development in Latvian. The purpose of the Bachelor Paper is to make conclusions about the structure of deposits in Latvian commercial banks and develop proposals for the improvement of deposit expansion on the basis of research and analysis of data on commercial bank deposits chosen by “Swedbank”, as well as by the author. The author has carried out the theoretical and practical analysis od deposits of commercial banks in Latvia, evaluated the essence of the deposits of commercial banks and inspected deposit types. In the second part the author carried out market deposit analysis and the trends of non-resident deposits. In the third part, the analysis of the deposits of AS “Swedbank” was compared with other banks. The author of this work has concluded: 1.Latvian commercial banks offer a wide variety of money deposit accounts and deposit forms as well as terms and percentages. 2.The main source of the funds involved are client deposits (65% of the total passives). 3.AS “Swedbank“ resource policy is directed to provide bank liquidity by using obtained resources and observation of liquidity’s risk. To crate this work different sources of scientific literature, available in the Internet, were used. Furthermore, materials and statistical data published by the Financial and Capital Market Commission (FCMC), Central Statistical Bureau, Ministry of Economy of Republic of Latvia, Bank of Latvia and European Central Bank were used. The work is written on 64 pages, including 8 tables and 19 figures. In total, 45 literature references were used in this work. Key words: commercial banks, deposit, interest rate, term deposit and demand deposit.
The AS "Swedbank" deposit analysis
Keywords: Ekonomika; komercbanku pakalpojumi; noguldījumi; procentu likme; termiņnoguldījumi un pierasījuma noguldījumi