Valsts akciju sabiedrības "Latvijas Dzelzceļš" darbības analīze - Pahomova, Olga (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba tēma ir Valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš” darbības analīze. Darba mērķis ir izanalizēt Valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš” darbību un sniegt priekšlikumus tās uzlabošanai. Maģistra darbā tiek izpētīti jautājumi par Valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš” vietu transporta nozarē Latvijā, uzņēmuma restrukturizācijas mērķus, gaitu un sekas, kā arī ir autore veica uzņēmuma finanšu radītāju analīzi, uzņēmuma peļņas analīzi un uzņēmuma gada pārskata analīzi. Maģistra darbā ir izstrādāti priekšlikumi, kas varētu palīdzēt uzņēmuma vadībai uzlabot uzņēmuma finanšu rezultātus. Maģistra darba kopējais apjoms ir 104.lpp. tas satur 23.tabulas, 20.attēlus. Atslēgvārdi: analīze, transports, reorganizācija, likviditāte, rentabilitāte.

The theme of Master Thesis is the analysis of “Latvijas dzelzceļš” company's business. Paper's goal is to analise SIA “Latvijas dzelzceļš” activity and to give recommendations in rising it's efficiency. In Master Thesis was made a research about position of SIA “Latvijas dzelzceļš” in transport sphere of Latvia, the goals and results of company's restructurization. Also author of Thesis has made an analysis of company's financial rates, company's income and annual report. In Master Thesis are offered suggestions that could help in improving of company's financial results. The full size of Master Thesis is 104 pages, it does contain 23 charts and 20 images. Due to imposibility of including company's all business activity and financial results in this Master Thesis, we observe the most important rates only. Keywords: analysis, transport, reorganization, liquidity, profitableness.
State Joint Stock Company "Latvijas dzelzceļš" analysis of performance
Keywords: Ekonomika