Turku valodas morfēmikas izpēte un tās pielietojums literārajos darbos - Birkenfelde, Antra (Latvijas Universitāte, 2012)
Šis maģistra darbs ir veidots kā turku valodas morfēmikas un tās sadalījuma izpētīšanai, jo turku valoda ir morfēmu bagāta, un orientēšanās pielietojumā ir svarīgs nosacījums. Tā kā turku valoda ir aglutinatīvā valoda un tās vārdu krājums veidojas arī ar vārdu atvasināšanas palīdzību, aktuāli kļuva jautājumi par vārdu locīšanas un atvasināšanas daudzveidību. Darba mērķis ir izpētīt turku valodas morfēmas, izprast tās atšķirīgās īpašības un pielietojumu. Apskatīt, kā mainās morfēmu funkcijas atkarībā no tās novietojuma vārdā. Līdz ar to darbā tiks apskatīts morfēmas sadalījums un tās pielietojums, lai saprastu kādas atšķirības pastāv morfēmas veidam, un tās novietojumam. Turku valodas morfēmikas jautājumi kļūst ar vien aktuālāki citu tautu vidū, tādēļ pamatojoties uz tēmas aktualitāti no akadēmiskā viedokļa, jāsaka, ka šī tēma ir plaši pētīta rietumu pasaulē, bet Latvijā līdz šim ar turku valodas morfēmiku saistīti pētījumi nav veikti.

This master thesis was developed as a research of morphemic of Turkish language and its division. Since Turkish language is rich with morphemes, the knowledge of the use of morphemes is quite important. As Turkish language is the agglutinative language and its vocabulary is formed with the help of derivation of words, certain issues related to variety of inflexion and derivation of words became significant. The objective of the thesis is to carry out a research on Turkish language morphemes in order to realize the different meanings and uses of morphemes, as well as to observe how the functions of morphemes change according to the location of words. The issues related to morphemics of Turkish languages are becoming increasingly important. From the academic point of view this topic has been widely researched in the Western world, yet there is little research done on this topic in Latvia.
Research of Turkish Language Morphemics and Its Application in Literary Works
Keywords: Valodniecība