Atkritumu apsaimniekošanas nozares attīstība kā Latvijas konkurētspējas veicinošs faktors starptautiskajā tirgū - Sedule, Zane (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba „Atkritumu apsaimniekošanas nozares attīstība kā Latvijas konkurētspējas veicinošs faktors starptautiskajā tirgū” mērķis ir izpētīt esošo situāciju atkritumu apsaimniekošanas nozarē Latvijā, un analizēt, kā atkritumu apsaimniekošanas nozares attīstība var ietekmēt Latvijas konkurētspēju starptautiskajā tirgū, kā arī izstrādāt priekšlikumus atkritumu apsaimniekošanas nozares attīstības sekmēšanai. Darba mērķis ir sasniegts un darba autors secina, ka atkritumu šķirošana ir būtiskākais faktors atkritumu kā resursu izmantošanā, kā arī šo resursu izmantošanas efektivitāte ietekmē valsts konkurētspēju. Darbā ir izmantota zinātniskā literatūra, normatīvie akti atkritumu apsaimniekošanas nozarē, valsts statistikas dati, dažādi avoti internetā un dažādas publikācijas, kas ir saistītas ar atkritumu apsaimniekošanas nozares dažādiem segmentiem. Darba apjoms ir 94 lappuses. Darbā ir izmantoti 21 attēls, 4 tabulas un 3. pielikumi.

The goal of the work “Waste management development as coefficient of the international competitiveness of Latvia” is to study existent situation in waste management sector in Latvia and analyse how waste management sector development can influence international competitiveness of Latvia, as well as work out proposals for promotion of waste management sector development. The author has reached the goal of the work Waste sorting is main factor in waste as resource utilization and resource utilization efficiency influences competitiveness of nation. The sources are used to write this work is: scientific literature, laws and regulations in waste management sector, public statistical data, a number of internet sources and publications about different waste management segments. There are 21 pictures, 4 tables and 3 enclosures used in the work, it contains 94 pages.
Waste Management Development as Coefficient of the International Competitiveness of Latvia
Keywords: Ekonomika