Administratīvā procesa norises problēmas, izdodot administratīvos aktus aviācijas drošuma jomā - Revizore, Dace (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs “Administratīvā procesa norises problēmas, izdodot administratīvos aktus aviācijas drošuma jomā” ir veltīts administratīvā procesa iestādē aktuālāko un praksē nozīmīgāko problēmjautājumu analīzei. Darba ietvaros analizētas būtiskākās administratīvo aktu aviācijas drošuma jomā īpatnības, kā arī vērtēti pārrobežu administratīvo aktu atzīšanas teorētiskie aspekti un īpatnības pārrobežu administratīvo aktu atzīšanā aviacijas drošuma jomā. Pētījuma rezultātā identificētas problēmas, izdarīti secinājumi un radīti ierosinājumi to uzlabošanai. Atslēgvārdi: aviācijas drošums, administratīvais process iestādē, administratīvais akts, pārrobežu administratīvais akts.

The Bachelor's Thesis “Problems of Administrative Process when issuing Administrative Acts in field of aviation safety” is devoted to the analysis of the most pressing issues and the most important issues in practice of the administrative proceedings in the institution. As part of the work, the essential peculiarities of the administrative acts in field of aviation safety have been analysed, as well as the theoretical aspects of recognition of foreign administrative acts and peculiarities of recognition of foreign administrative acts in field of aviation safety have been evaluated. As the result of the study the shortcomings are identified, the conclusions are made, as well as the proposals for the improvement of the administrative proceedings in the institution are created. Keywords: aviation safety, administrative proceedings in an institution, administrative act, foreign administrative act.
Problems of Administrative Process when issuing Administrative Acts in field of aviation safety
Keywords: Juridiskā zinātne; aviācijas drošums; administratīvais process iestādē; administratīvais akts; pārrobežu administratīvais akts