Mājsaimniecību uzkrājumi - Benhena-Bēkena, Iveta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā apskatīta mājsaimniecību budžeta sastāvdaļa- uzkrājumi, vai konkrētāk, mājsaimniecību spēja uzkrāt, kā arī to iespējas izveidot. Darbā tika pētīti mājsaimniecību paradumi veidot uzkrājumus un to finansiālās saistības, apskatītas iespējas izveidot uzkrājumus un novērta uzkrājumu atdeve un meklētas ekonomiskās cēloņsakarības. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz pieejamajiem datiem, izanalizēt mājsaimniecību uzkrājumus, veikt anketēšanu un sniegt priekšlikumus uzkrājumu veidošanas tradīciju pilnveidošanai. Darba uzdevums bija apjaust finanšu tirgus populārākās piedāvātās iespējas veidot uzkrājumus ar dažādu finanšu instrumentu palīdzību, kā arī izpētīt mājsaimniecību attieksmi un paradumus attiecībā pret uzkrājumiem. Darba rezultāti pētot statistikas datus, liecina par mājsaimniecību nelielo spēju veidot uzkrājumus, jo ienākumi tikai pavisam nedaudz pārsniedz izdevumus, bet atsevišķās sociālekonomiskās grupās mājsaimniecības dzīvo uz parāda.

Bachelors’ thesis deals with the household budget- savings and the ability of households to accumulate money resources. The study examines patterns of households to accumulate savings and financial obligations, discussed the possibility of establishing savings and evaluates the return on savings and sought economic causality. The aim of the paper was to realize the financial opportunities offered by banks to build up savings in various financial instruments, as well as to explore preferences of households for savings. The results of studying the statistics show reduced average ability of households to save, because there is quite small surplus income. Researching Survey data, it appears that households deliberately do not intend to make savings, living more for today than for tomorrow. Savings, Income and expenditure of households, Savings in macroeconomics, possibility of Latvian households to save up.
Household's Savings
Keywords: Ekonomika