Pacientu ar hronisku cistītu līdzestība ilgstošas remisijas nodrošināšanā - Tkačenko, Diāna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Pacientu ar hronisku cistītu līdzestība ilgstošas remisijas nodrošināšanā”. Tēma ir aktuāla ar to, ka pacientiem ir aktīvi jāiesaistās savas veselības uzlabošanā un saglabāšanā. Darbā analizēts 30 literatūras avoti par hronisku cistītu, līdzesību, veselības psiholoģiju, kā arī tika apskatīta un piesaistīta Dorotejas Oremas pašaprūpes un vajadzību teorija. Bakalaura darbs tiek izstrādāts ar mērķi noskaidrot pacientu ar hronisku cistītu līdzestību ilgstošas remisijas nodrošināšanā. Darbā izvrizīts pētījuma jautājums – kāds ir pacientu ar hronisku cistītu viedoklis par līdzestību ilgstošas remisijas nodrošināšanā? Tika izmantota kvalitatīva pētniecības metode – daļēji strukturēta intervija ar 18 jautājumiem. Intervēšana notika vienā no Latvijas reģionālajām slimnīcām, pētījumā piedalījās 5 pilngadīgi un 1 nepilngadīgs pacients. Pētījuma nobeigumā izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi. Atslēgas vārdi – hronisks cistīts, līdzestība, veselības pratība, komunikācija.

Bachelor subject is: "Patients with chronic cystitis compliance to ensuring the long-term remission." The theme is topical to the fact that patients need to be actively involved in improving their health and conservation. In bachelor work are analyzed 30 sources of literature about chronic cystitis, compliance, health psychology, and Dorothea Orem self-care and need theory. Thesis is being developed with a view to patients with chronic cystitis compliance ensuring long-term remission. Work research question - what is the patients with chronic cystitis view on long-term remission in ensuring compliance? Author was used a qualitative research method and half structured interview with 18 questions. Interviewing was in one of the Latvian regional hospital. Author interviewed the five adults and one minor patient. In the final section are conclusions and proposals for improving patients compliance. Keywords - chronic cystitis, compliance, health literacy, communication.
Patients with Chronic Cystitis Compliance to Ensuring the Long-Term Remission
Keywords: Medicīna; hronisks cistīts; līdzestība; veselības pratība; komunikācija