Izlīgums kā taisnīguma atjaunošana kriminālprocesā - Greidiņa, Zane (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt izlīguma institūtu un noskaidrot kādā veidā var tikt īstenots izlīgums, kā arī salīdzināt izlīguma procesu ar mediācju. Kā arī noskaidrot ,kā praksē Latvijas Republikas prokuratūrā tiek piemērots izlīgums. Darbs sastāv no četrām nodaļām, kurās izpētīts izlīguma jēdziens, izlīgums kā šķērslis kriminālprocesam, izlīguma īpatnības, ja tajā iesaistīts nepilngadīgais, izlīguma process un mediācija kriminālprocesā. Atslēgas vārdi: izlīgums, kriminālprocess, nepilngadīgais, atjaunojošais taisnīgums, mediācija, starpnieks, aizdomās turētais, cietušais, sekas.

Bachlors degree purpose is to research the settlement institute and try to understand in what way it can be implemented and also copmare it with the settelment process with the mediation. Also to find out how in Latvian Republic Prosecutor office a settlement is applied in practise. The work has four chapters in which are explored the concept of settelement, settlement as an obstacle to criminal process, stellement speciality if there is an underage person involved. And mediation in criminal process. Key words: settelment, criminal proceeding, underage, restorative justice, mediation, mediator, victim, offender.
Settelment as a restorative justice in criminal proceeding
Keywords: Juridiskā zinātne