Sieviešu ķermeņa disciplīnas reprezentācija žurnālā "Cosmopolitan" (2002–2013) - Jekimova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī bakalaura darba tēma ir “Sieviešu ķermeņa disciplīnas reprezentācija žurnālā “Cosmopolitan” (2002-2013)”. Pētījuma problēma: kāda nozīme tika piešķirta sieviešu ķermeņa disciplīnām starptautiskās Latvijas versijas žurnālā “Cosmopolitan”. Šī darba mērķis ir noskaidrot šo disciplīnu reprezentāciju izvelētājā preses izdevumā. Teorētiskajā daļā tika aplūkota reprezentācijas teorija, sociālās mācīšanās teorija, apskatīts kopējais sievietes tēls populārajā kultūrā, sieviešu ķermeņa disciplīnas jēdziens un to veidi. Metodoloģijā ir aprakstītas izvēlētas pētījuma metodes – kvantitatīva un kvalitatīva kontentanalīze, un pētījuma dizains, ka arī tika sniegts žurnāla “Cosmopolitan” raksturojums. Pētnieciskajā daļā tika izklāstīti kvantitatīvas un kvalitatīvas kontentanalīzes rezultāti. Darba beigās tika izdarīti un uzrakstīti secinājumi. Šis bakalaura darbs arī tiek papildināts ar pielikumiem. Atslēgas vārdi: reprezentācija, sieviešu ķermenis, disciplīna, žurnāls, Cosmopolitan

The theme of this bachelor paper is “Representation of female body discipline in “Cosmopolitan” magazine (2002-2013)”. The research problem: what values had been given to female body discipline in that magazine. The main aim of this research is to find out the representation of these disciplines in selected magazine’s articles. The theoretical part describes the representation theory, social learning theory; review the image of women in popular culture, female body disciplines and their types. In this work the methodological part describes the used research methods – quantitative and qualitative content analyses, and research design. In addition, there is a description of the “Cosmopolitan” magazine in this part. The research part presents the results of quantitative and qualitative content analyses, as well as this part outlines the conclusions. The end of this paper includes some appendixes. Kew words: representation, female body, discipline, magazine, Cosmopolitan
Representation of female body discipline in "Cosmopolitan" magazine (2002–2013)
Keywords: Komunikācijas zinātne