Agresijas izpausmju mazināšanas iespējas pirmsskolas izglītības 3. posma bērniem - Fišmeistere, Dace (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba tēma: Agresijas izpausmju mazināšanas iespējas pirmsskolas izglītības 3. posma bērniem. Kvalifikācijas darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā tika analizēta zinātniskā literatūra par agresijas jēdzienu un būtību, tās veidiem. Otrajā daļā tika veikts pētījums. Pētījumā tika izmantota pedagoģiskās novērošanas metode, kā arī veikta pedagoģiskā darbība. Kvalifikācijas darbā ir izstrādāti secinājumi un sniegti priekšlikumi bērnu agresīvas uzvedības novēršanai. Kvalifikācijas darbs sastāv no: 34 lpp, 5 attēliem, 3 tabulām, izmantotās literatūras saraksta un 1 pielikuma. Atslēgas vārdi: bērnu agresīvā uzvedība, agresija, bērni, pirmsskola.

Qualification thesis topic: Possibilities for reducing aggression in children in the 3rd stage of preschool education. The qualification work consists of two parts. In the first part, the scientific literature on the concept and nature of aggression, its types was analyzed. In the second part, a study was conducted. The study used the method of pedagogical observation, as well as pedagogical activity. The qualification work develops conclusions and provides proposals for the prevention of aggressive behavior in children. The qualification work consists of: 34 pages, 5 figures, 3 tables, a list of used literature and 1 appendix. Keywords: aggressive behavior of children, aggression, children, preschool.
Possibilities for reducing aggression in children in the 3rd stage of preschool education.
Keywords: Izglītības zinātnes; uzvedība; pirmsskola; agresija; bērni; metode