Loģistikas uzņēmuma informācijas sistēmas pilnveidošana - Cakuls, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2017)
Veidojot noliktavu tiek rasti risinājumi gan tās plauktu izkārtojumam, tehnikai, kas paredzēta noliktavai, kā arī sistēmām, kuras var uzlabot noliktavas operācijas. Atbilstošas noliktavas vadības sistēmas izvēle nepieciešama, lai sekmētu noliktavas darbību. Diplomdarba mērķis ir veikt noliktavas vadības sistēmu analīzi un tirgus izpēti Latvijā, rast risinājumus, lai izvēlētos sistēmu, kas visprecīzāk atbilstu uzņēmuma vajadzībām. Autors secina, ka atbilstošas noliktavas vadības sistēmas ieviešana var uzlabot uzņēmuma darbības procesus noliktavā un samazināt izmaksas, tādēļ sistēmu izpēte un salīdzināšana ļaus uzņēmumam izvēlēties atbilstošāko no tām. Autors darbā izpēta noliktavas un noliktavas vadības sistēmu jēdzienu, raksturo uzņēmumu, salīdzina noliktavas vadības sistēmas, dod secinājumus un priekšlikumus. Darbs sastāv no 68 lpp., 29 attēliem, 7 tabulām.

When setting up a warehouse, solutions are made for the arrangement of shelves and warehouse equipment as well as systems which can optimize a warehouse’s operation. For an efficient workflow of a warehouse, an appropriate management system must be chosen. The aim of the paper is to analyse warehouse management systems and research the market in Latvia, to create solutions, in order to choose a system that is the most appropriate for an enterprise’s needs. The author concludes that implementing an appropriate warehouse management system may optimize the enterprises operation processes and reduce costs, therefore, researching and comparing these systems will allow an enterprise to choose the most suited system. With the paper the author researches warehouses and warehouse management system definition, characterizes a business enterprise, compares warehouse management systems, provides conclusions and suggestions. The paper consists of 68 pages, 29 images and 7 tables.
Improvement of logistics company information system
Keywords: Vadībzinātne; Loģistika; Noliktava; Noliktavas vadības sistēmas; Sistēma; Informācijas sistēmas