Bezpajumtnieku dzīves telpa un ikdienas prakses Maskavas forštatē - Potaičuks, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Bezpajumtnieki ir mūsdienu pilsētu sastāvdaļa, kur viņu darbības un dzīvesveids iespaido pilsētu ainavu, tāpēc ir nepieciešams izvērtēt viņu dzīves telpu un ikdienas prakses, lai spētu novērtēt šo ietekmi. Kā pētījuma vieta tika izvēlēta Rīgas pilsētas Maskavas forštates apkaime, kur ikdienā bieži var sastapt bezpajumtniekus. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tika uzstādīti 4 uzdevumi un 3 jautājumi uz, kuriem pētījuma laikā tika rasta atbilde. Darbā tika pielietotas sekojošās metodes: (1) zinātniskās literatūras apkopošana; (2) plašsaziņas līdzekļu satura analīze; (3) novērojumi; (4) daļēji strukturētas intervijas un (5) līdziešanas metode. Pielietojot pētījuma metodes, tika iegūti rezultāti, galvenokārt, kā kartogrāfisks materiāls, kas parāda bezpajumtnieku dzīves telpu Maskavas forštatē, kā arī plašs apraksts par bezpajumtnieku ikdienas praksēm.

Homeless people nowadays are a component of a city where their actions and lifestyles affects cities landscape thats why it is important to evaluate their living space and everyday practices to estimate the effect. Maskavas forstate, a neighborhood of Riga city, was chosen as a study palce where homeless people are seen everyday. To achieve the goal of the study, 4 tasks were set up and 3 questions were asked. The study used following methods: (1) scientific literature compilation; (2) media content analysis; (3) observations; (4) semi-structured inteviews; (5) go-along method. Using the methods of research, results were obtained mainly as cartographic material of the homeless living space in the Maskavas forstate, as well as a broad description of the homeless everyday practices.
Homeless livingspace and everyday practices in maskavas forstate
Keywords: Ģeogrāfija; Bezpajumtniecība; Rīga; Maskavas forštate; dzīves telpa; ikdienas prakses