Loģistikas procesu pilnveidošanas iespējas starptautiskā uzņēmumā. - Koreņuka, Lelde (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbā tiek pētīta loģistikas procesu būtība, analizējot no dažādiem aspektiem, saistībā ar starptautiskās uzņēmējdarbības aktivitātēm. Uzsvars ir likts uz komunikācijas un informācijas aprites efektivitātes nozīmi loģistikas procesu organizēšanā, tādejādi veicinot uzņēmuma vadības procesu uzlabošanu un konkurētspējas paaugstināšanu. Galvenais pētījuma rezultātā gūtais secinājums ir izvirzītās hipotēzes apstiprinājums, ka loģistikas procesu uzlabošanu traucē komunikācijas problēmas un neefektīva informācijas aprite uzņēmumā, ko iespējams risināt izveidojot efektīvu informācijas plūsmu. Maģistra darbā veiktā analīze un pētījums tiek balstīts uz ārvalstu un vietējo zinātnieku darbiem, publikācijām zinātnisko rakstu krājumos, internetā pieejamajiem materiāliem un uzņēmuma „Mekori” publicētiem un nepublicētajiem materiāliem.

In the master thesis is investigated nature of logistics processes, analyzing of various aspects in connection with international business activities. Emphasis is placed on importance of communications and information’s exchange efficiency in the organization of logistics processes. Thereby contribute improvement of management processes and company’s competitiveness. The most important conclusion of the research showed confirmation of the hypothesis, that improvement of logistics processes is troubled by communications problems and inefficient flow of information in company, which can be solved by establishing effective flow of information. Analysis and research of master’s thesis is based on works of foreign and Latvian scientists, publications in academic research data basis, internet-based materials and materials of the company Mekori.
Opportunities to improve logistics processes in international company.
Keywords: Ekonomika; loģistikas procesi; komunikācija; konkurētspējīgas priekšrocības; logistics processes; communications