Atbalsta nodrošināšana viesģimenēm bērna socializācijas procesā - Tauriņa, Rasa (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarbs “Atbalsta nodrošināšana viesģimenēm bērna socializācijas procesā” izstrādāts ar mērķi raksturot viesģimenes, to lomu bērna socializācijas procesā un izstrādāt un aprobēt sociālpedagoģisko darbības programmu atbalsta nodrošināšanai viesģimenēm bērna socializācijas procesā. Teorētiskajā daļā raksturotas viesģimenes, to loma bērna socializācijas procesā, sociālpedagoģiskās darbības iespējas bērna socializācijas nodrošināšanā ģimenē. Analizēti pētījumi par viesģimenēm Latvijā. Pētījuma daļā tika izstrādāta sociālpedagoģiskās darbības vispārējā un individuālās programmas viesģimenēm, lai nodrošinātu atbalstu bērna socializācijas procesā. Veikta programmas aprobācija un tās rezultātu analīze. Atslēgvārdi: bērns, ģimene, viesģimene, socializācijas vide, ārpusģimenes aprūpe, sociālpedagoģiskā darbība, socializācijas process.

The diploma paper “Support to the Host Families for a Child’s Socialization Process” aims to describe the importance of adoptive families and the effect they have on the child’s socialization process, as well as to create and test a sociopedagogical plan of action to support the adoptive families during the child’s socialization process. The theoretical part describes adoptive families, their importance in the socialization process, and the possible sociopedagogical actions to help the child socialize. Previous studies on Latvian adoptive families have been analyzed. A general and individual plan of sociopedagogical action has been developed in the empirical part. Its aim is to provide support in the socialization process of the adopted child. The plan of action has been tested and the results have been analyzed. Key words: child, family, host family, socialization environment, adoptive care, sociopedagogical action, socialization process.
Support to the Host Families for a Child’s Socialization Process
Keywords: Pedagoģija