Latvijas normatīvā regulējuma par starptautiskajiem līgumiem problēmas un trūkumi - Albova, Inese (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba mērķis ir noskaidrot likuma „Par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem” atbilstību mūsdienām un šī likuma normu atbilstību pašreizējai praksei. Izpētes rezultātā tiek norādīts uz likuma „Par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem” trūkumiem un problēmām un sniegti priekšlikumi grozījumiem tiesību aktos. Maģistra darbā analizēts galvenais starptautiskais dokuments starptautisko līgumtiesību jomā - 1969. gada Vīnes konvencija par starptautisko līgumu tiesībām, kā arī Eiropas Savienības dibināšanas līgumos ietvertais tiesiskais regulējums. Darbā aprakstīti Latvijas Republikas kā Eiropas Savienības dalībvalsts ierobežojumi starptautisko līgumu slēgšanā. Darbā pētīts arī Igaunijas Republikas, kuras tiesību sistēma ir līdzīga Latvijas Republikas tiesību sistēmai, un valstu ar atšķirīgu tiesību sistēmu - Apvienotās Karalistes un Amerikas Savienoto Valstu, nacionālais tiesiskais regulējums par starptautiskajiem līgumiem.

Master's work aims to clarify the law "On the Latvian Republic of the international agreements" with the present day and that law norms with actual practice. The results are shown on the loopholes and problems of the law "On the Latvian Republic of the international agreements", and presents proposals for the amendment of the law. The paper analyzes the regulatory framework of international treaties in the field of public law - a key international treaty 1969th Vienna Convention on the Law of Treaties, the Union of the Treaty establishing the legal framework. The paper describes Latvian Republic as an EU member state restrictions on international contracts. The paper dealt with the Republic of Estonia, whose legal system is similar to the Latvian Republic of the legal system, and countries with different legal systems - the United Kingdom and the United States - National legislation on international treaties.
Latvian legal regulation for international contracting problems and shortcomings
Keywords: Juridiskā zinātne