SIA "Merks" finanšu analīze un novērtējums - Jazimenko, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt finanšu analīzes rādītāju teorētiskus aspektus un nepieciešamību. Uz tā pamata veikt SIA „Merks” finansiālā stāvokļa analīzi un novērtējumu, noskaidrot galvenās problēmas un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma perspektīvai attīstībai. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiek analizēti finanšu analīzes rādītāji un būvniecības nozare Latvijā. Praktiskajā daļā tiek analizēti un novērtēti SIA „Merks” finanšu pārskati no 2007. līdz 2009. gadam, kā arī salīdzināti SIA „Merks” galvenie finanšu rādītāji ar vidējiem rādītajiem būvniecības nozarē. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, novērtējums, analīze, finanšu analīzes rādītāji.

The bachelor’s goal is to explore theoretical aspects and necessity of the financial analysis and financial ratios. Taking for the base the theoretical aspects of the financial analysis, to make Ltd. “Merks” financial analysis and evaluation, to clarify and to develop offers for successful company development. The bachelor’s theoretical part consists of financial analysis ratios and the construction sector in Latvia analysis. The bachelor’s practical part consists of Ltd. “Merks” financial data analysis for 2007 - 2009, and comparison with average construction sector’s financial ratios. The keywords: financial analysis, evaluation, analysis, financial analysis ratios.
SIA "Merks" financial analysis and evaluation
Keywords: Ekonomika