Publisko iepirkumu likumā nereglamentēto - zemsliekšņa iepirkumu tiesiskie aspekti - Grinfelde, Līva (Latvijas Universitāte, 2017)
Publisko iepirkumu likumā nereglamentēto – zemsliekšņa iepirkumu veikšanas kārtību Latvijas Republikā šobrīd nereglamentē neviens normatīvs akts un pasūtītājam ir rīcības brīvība šāda veida iepirkumu veikšanā. Pētījuma uzdevums ir apskatīt un analizēt iepirkumu sistēmas vēsturisko un normatīvo attīstību, uz valsts iepirkumiem attiecināmos tiesību principus, zemsliekšņa iepirkumu tiesiskos aspektus un to veikšanu valsts pārvaldes iestādēs un pašvaldībās. Pētījuma mērķis ir izdarīt secinājumus par zemsliekšņa iepirkumu veikšanas kārtību un piedāvāt tam normatīvo regulējumu. Rezultātā darba autore piedāvā divus dažādus variantus zemsliekšņa iepirkumu normatīvajam regulējumam un veikšanas kārtībai, veicot tirgus izpēti, kuras laikā apzināt iespējamos pakalpojumu sniedzējus un to piedāvātās cenas.

Public Procurement Law unregulated - sub-thresholds procurement performance procedure Latvian Republic is currently not governed by any legislative act and that the customer has a discretion in carrying out this type of procurement. Study is to view and analyse historical purchasing systems and regulatory developments on public procurement relevant legal principles of the sub-thresholds procurement and legal aspects of the conduct of public administration and local governments. The study aims to draw conclusions on the sub-thresholds procurement procedure and provide the regulatory framework. As a result, the author offers two different options for sub-threshold procurement regulatory framework and making arrangements for carrying out market research, during which identify possible service providers and the prices offered.
Legal aspects of Public Procurement Law unregulated - sub-thresholds procurement
Keywords: Juridiskā zinātne; publiskais iepirkums; zemsliekšņa iepirkumi; publisko iepirkumu normatīvais regulējums; tirgus izpēte