A/S "Grindeks" saimnieciskās darbības finanšu analīze - Kauķe, Ieva Olga (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir A/S “Grindeks” saimnieciskās darbības finanšu analīze. Darba struktūru veido trīs nodaļas ar apakšnodaļām, autores izteiktie secinājumi un priekšlikumi. Darba mērķis ir izpētīt akciju sabiedrības „Grindeks” finanšu analīzi un uz tā pamata izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finansiālā stāvokļa un saimnieciskās darbības efektivitātes uzlabošanai. Darba uzdevumi ir izpētīt finanšu analīzes teorētiskos materiālus, izpētīt A/S “Grindeks” saimniecisko darbību, veikt tās finansiālās darbības analīzi, izmantojot finanšu analīzes rādītājus un iegūtos rezultātus salīdzināt ar nozares vidējiem rādītājiem, un izstrādāt secinājumi, uz kuru pamata tiks sniegti priekšlikumi. Pētījuma gaitā tiek konstatēts, ka galvenās problēmas uzņēmuma darbībā ir saistītas ar naudas daudzuma pieaugumu un debitoru parādu aprites ilgumu. Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā. Darbs sastāv no 60 lappusēm, 18 tabulām, 3 attēliem, 11 formulām, un 2 pielikumiem. Atslēgvārdi: finanšu analīze, maksātspēja, likviditāte, rentabilitāte, vertikālā analīze, horizontālā analīze, A/S “Grindeks”.

The topic of this thesis is financial analysis of Company “Grindeks”. Thesis structure contains introduction, three chapters with sections, conclusions and proposals. The aim of this thesis is to make proposals for Company “Grindeks” to improve financial situation and economic activity efficiency on the basis of research and analysis. The tasks of the thesis are to study the theoretical materials of financial analysis, to investigate the economic activity of JSC “Grindeks”, to analyze its financial activity using the financial analysis indicators, and to compare the obtained results with the average indicators of the industry and the conclusions on which the proposals were made. In the course of the research it is found that the main problems in the operation of the company are related to the increase in the amount of money and the duration of the debtors' debts. Bachelor’s thesis contains 60 pages, 18 tables, 3 pictures, 11 formulas. Thesis contains 2 appendices. Key words: , , solvency, liquidity, profitability, vertical analysis, horizontal analysis, JSC “Grindeks”.
Financial Analysis of the JSC „Grindeks”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; maksātspēja; likviditāte; rentabilitāte; vertikālā analīze