Nosacījuma palīgteikumi Britu nacionālā korpusa tirdzniecības sadaļā - Mihailova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā tiek pētīti nosacjuma palīgteikumi Britu Nacionālā Korpusa tirzdniecības sadaļā. Pastāv dažādu veidu nosacījuma palīgteikumi, un to lietošanas nolūks atšķiras. Tie tiek izmantoti dažādās jomās: gan ikdienas komunikācijā, gan biznesa, gan tirzdniecības jomās. Nosacījuma palīgteikumus angļu valodā izmanto, lai izteiktu vispārīgus faktus un īstus vai neīstus notikumus. Darba mērķis ir izpētīt nosacījuma palīgteikumus Britu Nacionālā Korpusa tirzdniecības sadaļā, lai noskaidrotu, kādu funkciju tie pilda teikumos. Pētījuma darba metode ir kvantitatīva un kvalitatīva uz korpusu balstīta nosacījuma palīgteikumu analīze, izmantojot konkordances metodi. Pētījuma rezultāti attēlo visbiežāk lietotos nosacījuma palīgteikumu veidus un funkcijas Britu Nacionālā Korpusa tirzdniecības sadaļā.

The thesis investigates conditional clauses in the commercial segment of the British National Corpus (BNC). There are different types of conditional clauses, and their usage is dependent on the purpose of their use. They are met in every field – in everyday communication, in business and also in commerce, - and are used to describe general facts and real and unreal events or situations. The goal of the BA thesis is to investigate conditional clauses in the commercial segment of the BNC to find out how they function in the sentences. The applied research method is quantitative and qualitative corpus-based grammatical analysis of conditionals via concordance. The findings of the research show the most commonly used types of conditionals and their functions in the commercial segment of the BNC.
Conditional Clauses in Commercial Segment of British National Corpus
Keywords: Valodniecība; sintakse; korpusa lingvistika; korpuss; BNK; nosacījuma palīgteikumi