Mykoob un eKool sistēmu biznesa procesu analīze un iespējamās integrētās sistēmas piedāvājuma izveide - Zalāns, Matīss (Latvijas Universitāte, 2019)
Mūsdienās tiek paplašinātas un parādās aizvien jaunas informācijas sistēmas ar līdzīgām funkcionalitātēm. Katras šīs sistēmas izstrādei, uzturēšanai un papildināšanai tiek ieguldīts milzīgs apjoms darba un līdzekļu. Sistēmu integrācija ilgtermiņā samazinātu nepieciešamos resursus. Sistēmu biznesa procesu atpazīšana, pārvaldīšana, optimizācija un integrācija varētu būt ieguldījums un soli ceļā uz sistēmu integrāciju. Darba mērķis ir elektroniskajās skolu sistēmās Mykoob un eKool atrast svarīgākos biznesa procesus, to aprakstīt, salīdzināt un piedāvāt integrētā procesa variantu. Darbā tiek vispārīgi aprakstīta teorija par biznesa procesiem, to nozīmi un iegūšanu izveidotās sistēmās. Darba uzdevumos ietilpst avotos pieejamās informācijas izpēte, abu skolu sistēmu darbības izpēte, procesu raksturošana un integrētā varianta piedāvāšana.

Nowadays new information systems with similar functionalities are appearing and expanding. A lot of work and resources are invested in the development, maintenance and expansion of these systems. System integration would reduce these investments. Recognition, management, optimization and integration of system business processes could be a step towards system integration. The aim of the thesis is to find the important business processes in the electronic school systems Mykoob and eKool, to describe, compare and offer the integrated process option. The thesis contains from theory of business processes, their meaning and discovery in established systems. The tasks of the thesis include studying the available information, studying the functionality of the both school systems, characterizing the processes and offering the integrated version.
Business process analysis and creation of possible integrated system for Mykoob and eKool systems
Keywords: Datorzinātne; Mykoob; eKool; Biznesa process; Integrācija; Analīze