Līdzības Japānas un Korejas mitoloģijā. - Kaverska, Laila (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Japāņu dievišķās izcelsmes mīti un to Korejiešu paralēles” pēta Japānas un Korejas dievišķās izcelsmes un citus mītus, kas ar tiem ir saistīti. Gan Japānas, gan Korejas mitoloģijas ir ļoti interesantas un dievībām bagātas. Tajās parādās līdzīgs dievību sadalījums debesu un zemes dievībās, abās valstīs kalniem tiek piešķirta īpaša nozīme u.tml. Japānas nozīmīgākie mīti, pavisam noteikti, ir tieši dievišķās izcelsmes mīti, jo tie pamato imperiālās varas dievišķo izcelsmi un izskaidro Japānas, kā vienotas valsts, veidošanos. Bez šaubām, arī kaimiņu zemē, Korejā, vispazīstamākie ir izcelsmes un valsts veidošanās mīti, kas tāpat kā Japānā, palīdz veidot valsts identitāti. Darba mērķis ir izpētīt Japānas izcelsmes mītus un to, vai tajos ir saskatāmas paralēles ar Korejas izcelsmes mītiem. Kādos mītu aspektos ir šīs līdzības. Bakalaura darbs veidots apkopojot un izanalizējot daudzveidīgu informāciju, tas tiek balstīts uz Obajaši TarjĶ (Ōbayashi TaryĶ　大林太良, 1929.g.-2001.g.)

Bachelor’s paper “The Japanese Myth of Descent from Heaven and Their Korean Parallels” studies Japanese and Korean divine origin myths. Work also includes other connected myths. Both, the Japanese and Korean mythologies are interesting and rich with deities. There appears similar distribution of heaven and earth deities and, in both countries, mountains have significant meaning. Japan’s most important are divine origin myths. They justify the divine origin of the imperial family and explain formation of Japan as a united nation. Without a doubt, in the neighbour country, the Republic of Korea, the best known are divine origin myths, which, like in Japan, help to form the national identity. Papers objective is to study Japanese origin myths and find out if there exist parallels between Korean myths. In what aspects of myth do these similarities exist? Paper was written analyzing diverse information and it is based on a study written by Ōbayashi TaryĶ which was published in “Asian Fol
Similarities in Korea’s and Japan’s Mythology.
Keywords: Āzijas studijas