Sadales tīkla telpisko datu apstrādes sistēma - Šteinbergs, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba mērķis ir izveidot viegli izmantojamu pamatu telpisko datu apstrādes sistēmai uzņēmumam AS “Latvenergo”, kas apstrādātu telpiskos datus un spētu sniegt lietotājiem loģiskus rezultātus. Papildus tam darba mērķis bija iegūt plašāku izpratni par telpisko datu apstrādi un padziļinātas zināšanas Oracle un PostgreSQL datubāžu tipos. Sistēma ir veidota pēc uzņēmuma AS “Latvenergo” pieprasījuma, lai uzlabotu telpisku datu apstrādes procesu. Izveidotā sistēma tiks izmantota AS “Latvenergo” iekšējo uzdevumu izpildei. Sistēma ir veidota, lai nodrošinātu veiksmīgu savstarpēju saskarsmi starp Oracle un PostgreSQL datubāzēm. Šīs sistēmas funkcijas ļauj lietotājiem izveidot nepieciešamos pamata telpiskos savienojumus, kas palīdzēs risināt dažāda veida datu pieprasījumus. Darbā ir detalizēti aprakstīta sistēmas izstrāde un pieejamās funkcijas.

The aim of this work is to create and easy-to-use basis for the spatial data processing system for the company AS “Latvenergo”, which would process spatial data and be able to provide logical results to the users. In additions, the aim of the work was to gain more understanding on the topic of spatial data processing and in-depth knowledge of Oracle and PostgreSQL database types. The system has been developed at the request of “Latvenergo”AS to improve the spatial data processing process. The developed system will be used to fulfill the internal tasks of “Latvenergo” AS. The system is designed to ensure successful interaction between Oracle and PostgreSQL databases. The features of this system allow the users to establish the necessary basic spatial connections to help handle different types of data requests. The paper describes in detail the development of the system and the available functions.
Distribution network spatial data processing systems
Keywords: Datorzinātne; Oracle; PostgreSQL; Telpiskie dati; Telpiskie savienojumi