Autortiesības, privātums un personas datu aizsardzība: mijiedarbība digitālajā laikmetā - Zusāne, Indra (Latvijas Universitāte, 2014)
Mūsdienu digitālajā laikmetā arvien aktuālāks kļūst jautājums par autortiesību un tiesību uz privāto dzīvi un datu aizsardzību savstarpējo mijiedarbību. Maģistra darba mērķis bija analizēt potenciāli konfliktējošās tiesības, konkrēti pievēršoties problēmjautājumam par ar autortiesībām aizsargātu darbu peer-to-peer failu apmaiņu tiešsaistē. Pētījuma rezultātā noskaidrots, ka digitālajā laikmetā autortiesības, tiesības uz privātumu un personas datu aizsardzību ir ciešā savstarpējā mijiedarbībā, to aizsardzības līmenis ir atkarīgs no interneta gala lietotāja veiktajām darbībām. Personas tiesību uz privāto dzīvi un datu aizsardzības nodrošināšanā nozīmīgu lomu spēlē interneta pakalpojumu sniedzēji. Atslēgvārdi: autortiesības, privātums, personas datu aizsardzība, internets, peer-to-peer, interneta pirātisms, tiesību līdzsvarošana.

In the digital era the question of interaction between copyright and the right to privacy and personal data protection has gained high importance. The aim of Master’s thesis was to analyse the potentially conflicting rights, while enquiring the problematic of online peer-to-peer file sharing of copyrighted works. As the result of research it is established that copyright, right to privacy and personal data protection are closely interacting in the digital era and the level of protection is dependent on the actions of the end user of internet. Internet service providers play significant role in protection of personal data. Keywords: copyright, privacy, data protection, internet, peer-to-peer, online piracy, balancing of rights.
Copyright, Privacy and Data Protection: interaction in digital era
Keywords: Juridiskā zinātne