Attieksme pret darbaspēka imigrāciju Latvijā - Hačjana, Nune (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba nosaukums ir „Attieksme pret darbaspēka imigrāciju Latvijā”. Kopš Latvija ir ES dalībvalsts, lielāka daļa Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju emigrē uz citām valstīm darba nolūkos, kas, ņemot vērā lielo novecojošo iedzīvotāju īpatsvaru Latvijā, palielina sociālo un ekonomisko slogu, nākotnē apgrūtinās sociālo pabalstu izmaksāšanu un veicinās kopējās labklājības līmeņa samazināšanos valsts ietvaros. Problēmas risināšanai autore izpēta faktorus, kas ietekmē iedzīvotāju attieksmi pret darbaspēka imigrāciju, jo tā ietekmē imigrantu vēlmi atrasties valstī. Darbs iekļauj teorētiskas nodaļas par imigrāciju un to ietekmējošiem faktoriem, attieksmju teoriju analīzi, empīrisko materiālu analīzi par Eiropas un Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret darbaspēka imigrāciju, kā arī vadošo imigrācijas ekspertu interviju rezultātus.

The title of the diploma paper is "Attitude towards Workforce Immigration in Latvia”. Since Latvia's accession to the EU, a large part of Latvia's economically active population migrates abroad in search of jobs, which, given the rapid ageing of population, increases the social and economical burden, and will impede the payments of social benefits in future, and reduce the total welfare level in the country. Seeking solutions to those problems, the author of the paper has studied the attitude of Latvia’s and European Union’s inhabitants towards workforce immigration. The paper contains chapters of theoretical discourse on migration, on the influencing factors, empirical analysis of materials about the attitude towards workforce immigration in Europe and Latvia, the analysis of the answers gained at interviews with immigration experts.
Attitude towards Workforce Immigration in Latvia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)