Vientulības izjūta un agresija sievietēm un vīriešiem ar un bez romantiskām attiecībām. - Kripe, Evija (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba mērķis bija noskaidrot vai pastāv statistiski nozīmīgas atšķirības vientulības izjūtas un agresijas līmeņos starp jauniešiem ar un bez romantiskām attiecībām (vecumposmā no 18-29 gadiem). Tāpat mērķis bija noskaidrot vai pastāv statistiski nozīmīga saistība starp vientulības un agresijas līmeņiem. Pētījumā tika noskaidrots, ka nepastāv statistiski nozīmīgas atšķirības nedz vientulības izjūtas, nedz agresijas līmeņos starp jauniešiem ar un bez romantiskām attiecībām. Pastāv statistiski nozīmīga saistība starp vientulības izjūtu un agresiju, proti, vientulības izjūtu un dusmām; vientulības izjūtu un naidīgumu abās pētījuma grupās- gan jauniešiem ar, gan jauniešiem bez romantiskām attiecībām. Atslēgas vārdi: vientulības izjūta, agresija, romantiskās attiecības, jaunieši vecumposmā no 18-29 gadiem.

The goal of this study was to examine whether statistically significant differences in loneliness and aggression levels between young people (aged 18-29) with and without romantic relationships exist and also to examine whether statistically significant relationships between loneliness and aggression levels exist. The results of the study show that there are not statistically significant differences in lonneliness and aggression levels between young people aged 18-29 with and without romantic relationships but there are statistically significant relationship between loneliness level and aggression level, that is, loneliness level and anger; loneliness level and hostility in both of the groups- young people with romantic relationships and young people without romantic relationships. Keywords: sense of loneliness, aggression, romantic relationships, young people aged 18-29.
Loneliness and aggression among women and men with and without romantic relationships.
Keywords: Psiholoģija