Darba samaksa un nodokļu reforma Latvijā - Širjakova, Ženija (Latvijas Universitāte, 2019)
Ikviena uzņēmuma sekmīgais saimnieciskās darbības veikšanai priekšnosacījums ir pareizi noteikta darba samaksas sistēma, kura ir darbinieku motivācijas mehānisms un viena no nozīmīgākajām uzņēmuma izmaksām. Bakalaura darbs ir veltīts darba samaksas izpētei ar mērķi noskaidrot kā 2018. gada nodokļu reforma ietekmēja Latvijas iedzīvotāju ienākumus un konkrēta uzņēmuma SIA “X” darba samaksas aprēķinu un darba samaksas ietekmējošos faktorus, kā rezultātā atklāt nepilnības, lai izstrādātu priekšlikumus valdībai un vadībai SIA „X” darba samaksas organizācijas pilnveidošanai un efektivitātes paaugstināšanai. Darbs sastāv no 72 lapām, kas ietver 11 attēlus un 14 tabulas. Atslēgvārdi – darba samaksa, darba alga, nodokļu reforma, algu nodokļi.

The successful business performance of each company is a condition for a properly defined pay system, which is a mechanism for motivating employees and one of the most significant costs for the company. Bachelor's thesis is devoted to the study of wages research with the aim to find out how the 2018 tax reform influenced the income of the Latvian population and the factors influencing the calculation of wages and salaries of a particular company SIA “X”, as a result of which to discover shortcomings in elaboration of proposals for the government and SIA “X ”To improve the organization of work and increase efficiency. The work consists of 72 pages including 11 images and 14 tables. Keywords - wages, salary, tax reform, salary taxes.
The Payment for Work and the tax reform in Latvia
Keywords: Ekonomika; darba samaksa; darba alga; nodokļu reforma; algu nodokļi