Latvijas nodokļu sistēma, tās ietekme uz ārvalstu tiešo investīciju piesaisti. Globālā pieredze. - Grinfelds, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba nosaukums ir „Latvijas nodokļu sistēma, tās ietekme uz ārvalstu tiešo investīciju piesaisti. Globālā pieredze”. Ekonomikas globalizācijas apstākļos ārējās tiešās investīcijas ir kļuvušas par daudzu valstu arī Latvijas tautsaimniecības nozīmīgu sastāvdaļu, par to bremzējošiem faktoriem min Latvijas nodokļu politiku, kritizējot Latvijas nodokļu sistēmu, administrēšanu, likmes. Diplomdarba mērķis ir analizēt Latvijas nodokļu sistēmu, novērtēt tās ietekmi uz ārējo tiešo investīciju piesaisti. Pirmajā nodaļā analizētas nodokļu sistēmas pasaulē un Latvijā, otrajā analizēti ārējo tiešo investīciju teorētiskie aspekti, to piesaisti ietekmējošie faktori, trešajā autors novērtē vai un cik lielā mērā nodokļu sistēmas pasaulē un Latvijā ietekmē ārējo tiešo investīciju piesaisti. Atslēgvārdi: nodokļu sistēma, ārējās tiešās investīcijas, ietekme.

Diploma thesis is entiled as „Tax system in Latvia, it’s impact on foreign direct investments flows. Global experience” In globalized economy the foreign direct investment has become important in many countries, in Latvia as well, the breaking point often is tax policy of a country, it’s tax system, administration, rates. The aim of the paper is to analyze the tax system of Latvia and it’s impact on foreign direct investment flows. The first chapter analyzes the tax system of Latvia, the second analyzes the theoretical aspects of foreign direct investment and it’s attraction, the third presents the tax system effect of foreign direct investment flows. Keywords: tax system, foreign direct investment, impact.
Tax system in Latvia, its impact on foreign direct investment flows. Global experience
Keywords: Ekonomika