Likuma par alkoholisma lietošanas ierobežošanu un žūpības apkarošanu atspoguļojums laikrakstos "Cīņa" un "Padomju Jaunatne" (1985) - Vītols, Andris (Latvijas Universitāte, 2013)
1985. gada 16. maijā, tika pieņemts dekrēts par žūpības apkarošanu, kas radīja daudz dažādu pārmaiņu sabiedrības ikdienā un mediju dienaskārtībā. Pētījumā analizētās publikācijas, ļauj gūt ieskatu sabiedrības ikdienā, kā arī noteikt propagandas klātbūtni. Publikācijas attēlo valsts ideoloģijas un propagandas rezultātus, attēlojot vēlamo par esošo. Pielietojot kvantitatīvo un kvalitatīvo kontentanalīzi, tiks meklēta atbilde uz pētniecisko jautājumu – vai propaganda bija padomju varas galvenais komunicēšanas veids, Latvijas presē, jautājumā par dekrēta ieviešanu? Atslēgvārdi: propaganda, PSRS, dekrēts, „sausais likums”.

On 16th of May, in 1985th, there was a decree accepted against the dipsomania, which caused a lot of different changes in every day’s life of society and media. The analyzed publication in the research, show’s every day’s situation, and also defines the presence of advocacy. The publications represent the results of Soviet Union ideology, desires shown as the truth. The answer to the question – Does the advocacy was the primary Soviet Union way to communicate in Latvians media about the decrees introduction? - will be searched by quantitative and qualitative content analysis. Keywords: Advocacy, Soviet Union, the decree, ‘’dry law’’
Depiction of the law on the restriction of alcohol use and combating of intemperance in newspapers "Cīņa" and "Padomju Jaunatne" in 1985
Keywords: Komunikācijas zinātne