Sociālo prasmju veicināšana ar rotaļdarbību 4-5 gadus veciem bērniem pirmsskolā - Pilicka, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darbu tēma: “Sociālo prasmju veicināšana ar rotaļdarbību 4-5 gadus veciem bērniem pirmsskolā.” Kvalifikācijas darba autore: Jolanta Pilicka. Kvalifikācijas darba mērķis: balstoties uz teorētisko literatūras analīzi, izstrādāt un empīriski pārbaudīt rotaļdarbības iespējas 4-5 gadus vecu bērnu sociālo prasmju pilnveidošanai. Darbā tiek apzināta teorētiskā bāze par sociālo prasmju veidiem un rotaļdarbību būtību. Darba empīriskajā daļā tiek izstrādātas un izmēģinātas 5 rotaļdarbības, kuras ir vērstas uz konkrētu sociālo prasmju attīstību. Pirmsskolas izglītības iestādes “X” grupas īpašai bērnu izlasei. Iegūtie rezultāti apliecina, ka īpaši izstrādātās rotaļdarbības var tikt izmantotas kā līdzeklis bērnu sociālo prasmju pilnveidošanai. Darbs sastāv no 46 lapaspusēm, 5 tabulām, 6 attēliem, 23 bibliogrāfiskā saraksta vienību skaita un 1 pielikuma.

Subject of qualifications: “Promoting social skills with playing for 4-5-year-olds in preschool.” Author of the qualification work: Jolanta Pilicka. The purpose of the qualification work: to develop and empirically test, based on a theoretical analysis of literature, the possibilities for improving the social skills of children aged 4-5 years. The theoretical basis of the types of social skills and the essence of play activities is identified in the work. In the empirical part of the work, 5 play activities are developed and tested, which are aimed at the development of specific social skills for a special selection of children of the "X" group of the preschool educational institution. The obtained results confirm that the specially designed play activities can be used as a tool for improving children's social skills. The work consists of 46 pages, 5 tables, 6 figures, 23 number of units of the bibliographic list and 1 appendix.
Promoting social skills with playing for 4-5 year olds in preschool
Keywords: Izglītības zinātnes; Sociālās prasmes; 4-5 gadus veci bērni; rotaļdarbība; pirmsskola