Esoša mikrorajona tīkla modernizācija IPTV ieviešanai - Jemcevs, Igors (Latvijas Universitāte, 2008)
Dotā bakalaura darba mērķis ir esošā mikrorajona operatora tīkla modernizācijas projekta izstrāde turpmākai IPTV pakalpojumu ieviešanai. Dotajā darbā autors izpēta IPTV televīzijas tehnoloģiju, balstoties uz izpētes rezultātiem, formulē iespējamos ieviešanas variantus, nosaka prasības un izvēlas vispiemērotāko realizācijas variantu. Pēc tam autors veic esošā mikrorajona tīkla analīzi, kuras rezultātā atklāj tīkla modernizācijai nepieciešamās darbības un izstrādā projektu, kas ietver sevī, gan kabeļu infrastruktūras modernizāciju, gan aprīkojuma nomaiņu. Dotā darba rezultāts ir tīkla modernizācijas projekts, kas pilnībā atbilst IPTV ieviešanas prasībām. Atslēgvārdi: IPTV, multiraide, tīkla modernizācija.

The main goal of the work was to develop an existing IT-service provider network modernization solution for IPTV technology implementation. Author analyses the IPTV technology, taking as a plot his own research results, forms possible implementation approaches, defines requirements and chooses the most appropriate ways of implementation. Finaly author analyses an existing network configuration and as a result brings out this current network infrastructure modernization solutions and hardware upgrade requirements. The work presents a project for network modernization that fully satisfies IPTV implementation requirements. Keywords: IPTV, multicast, network modernization.
Existing microarea network modernization for IPTV implementation
Keywords: Datorzinātne