Topošā Latvijas Televīzijas krievvalodīgā kanāla koncepcijas salīdzinājums ar TV5 un tā atbilstība auditorijas pieprasījumam - Kuzņecova, Maija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba “Topošā Latvijas Televīzijas krievvalodīgā kanāla koncepcijas salīdzinājums ar TV5 un tā atbilstība auditorijas pieprasījumam” mērķis ir saprast iemeslus, kādēļ nepieciešama jauna sabiedriskā telekanāla izveide krievu valodā, izprast kanāla veidotāju mērķus un motivāciju, salīdzināt piedāvātā kanāla koncepcijas veidojošos faktorus ar jau esošā krievvalodīgā kanāla TV5 koncepciju, un noskaidrot topošā kanāla atbilstību auditorijas vēlmēm un vajadzībām. Teorētiskajā daļā tiek apskatītas televīzijas funkcijas, iedalījumi, uzdevumi un ietekmes. Apskatīti televīzijas radītie projekti kā pārdodamie produkti un noskaidrotas auditorijas vēlmes un vajadzības attiecībā uz televīziju. Turklāt, ņemot vērā šī brīža situāciju medijos, propagandas un informatīvā kara jēdzieni. Savukārt pētījums sadalīts četrās daļās – kvalitatīvo pētījuma daļu sastāda ietvertā novērošana un naratīva tematiskā analīze, savukārt kvantitatīvo pētījuma daļu nodrošina divu dažādu aptauju formas.

The aim of the Bachelor Thesis “The would-be Latvian Television Russian-language channel concept comparison with TV5 and its compliance to audience demand” is to understand the reasons and necessity to create a new public TV channel in Russian language, explore the aims and motivations of the creators of this channel, and to compare the conceptual basis of the proposed channel with the already existing Russian language TV channel „TV5” and to understand how relevant this new channel would be to the demands to its audience. Theoretical part looks at the functions of television, it’s segmentation, tasks and influences. Products created by television are viewed as saleable goods and the interests and demands of television audience are taken into account as well. Considering current media landscape propaganda and information warfare are explored. Research portion of this thesis is divided in four parts – qualitative research consists of observation and thematic analysis of narrative. Quantitative research is based on two different methods of polling.
The would-be Latvian Television Russian-language channel concept comparison with TV5 and its compliance to audience demand
Keywords: Komunikācijas zinātne; Latvijas Televīzija; TV5; telekanāla koncepcija; krievu valodā runājošie Latvijas iedzīvotāji; propaganda