SIA "Trīs A Brokers" finansu analīze - Lielausis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarba temats ir “SIA “Trīs A brokers” finanšu analīze”. Darba mērķis ir uz finanšu analīzes teorijas pamata, veikt SIA „Trīs A brokers” finansiālā stāvokļa novērtējumu un sniegt secinājumus, kā arī priekšlikumus par uzņēmuma finanšu darbības uzlabošanu. Darba gaitā teorētiskajā daļā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, kuri sastāv no, finanšu koeficientu analīzes, kā arī no apgrozāmo līdzekļu analīzes. Praktiskajā daļā autors veica uzņēmuma gada pārskatu analīzi par 2005., 2006. un 2007. gadu, novērtējot uzņēmuma finanšu stāvokļa izmaiņas analizējamo periodu laikā, un mēģinot noteikt to izmaiņu cēloņus, kā arī veica finanšu analīzi ar mērķi uzlabot un pilnveidot uzņēmuma finanšu darbību. Turpinājumā autors veica uzņēmuma finanšu analīzi aprēķinot likviditātes, maksātspējas, aktivitātes un rentabilitātes rādītājus. Šajā nodaļā autors izteica piedāvājumu finanšu situācijas uzlabošanai, kuru varētu izmantot analizētā uzņēmuma vadība turpmāko finanšu lēmumu pieņemšanā. Pēc veiktajiem finanšu analīzes aprēķiniem, autors darbā ir secinājis, ka uzņēmums SIA „Trīs A brokers” ir finansiāli stabils, ar sabalansētu bilances struktūru, bez īstermiņa sagaidāmām finansiālām problēmām. Tomēr, ir vērojama neto peļņas samazināšanās, lai no tā izvairītos, autors iesaka uzņēmuma vadībai, palielināt neto apgrozījumu gan motivējot esošos darbiniekus jaunu klientu piesaistē, gan arī pieņemot darbā jaunus, jau pieredzējušus apdrošināšanas brokerus. Diplomdarba apjoms ir 60 lappuses. Darbs sastāv no trīs nodaļām un sešiem pielikumiem. Darbā tika izmantotas 18 tabulas, 8 attēli un 23 formulas

The title of the diploma work is “Financial analysis of “Trīs A Brokers”Ltd.” The assessment of financial situation of the enterprise is the basis of its right management and provision of future perspectives, therefore the author decided to research the financial situation of the enterprise and to work out suggestions for improvement. The theoretical aspects of financial analysis are surveyed in the theoretical part and it consists of horizontal and vertical analysis of financial statements, analysis of financial coefficients, as well as the analysis of cash flow. In practical part the author carries out the analysis of annual reports of the years 2005. 2006., and 2007., evaluating the changes of financial position during the period of analysis and trying to determine the reasons of changes, as well as fulfils the financial analysis aimed to improve and upgrade the financial activities of the enterprise. In continuation the author performs the financial analysis of the enterprise, calculating the indices of liquidity, paying capacity, activity and profitability, and. In this part the author gives his suggestions of improvement of financial situation, what could be used by the head of the analyzed enterprise in order to make the further financial decisions. The amount of the diploma work is 60 pages, consisting of 3 parts and six supplements. 18 tables, 8 pictures and 23 formulas are used in this work.
Financial analysis of SIA "Trīs A Brokers"
Keywords: Finanšu menedžments